miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Miljömålssamordnare

Ort
Utgår

2021-12-07

Ansök nu

Miljömålssamordnare

Länsstyrelsen är Sveriges mest mångsidiga myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Vi har bred kunskap inom frågor som rör miljö, natur, samhällsutveckling, landsbygd, krisberedskap och många andra samhällsnyttiga områden.

Vi ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi har en viktig uppgift att väga samman perspektiv och tillföra kunskap för att fatta de bästa besluten för Gävleborgs människor, djur och natur.

På Länsstyrelsen Gävleborg arbetar cirka 200 personer, där de flesta är placerade i Gävle. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Därför har Länsstyrelsen startat ett arbete för att bli HBTQ-certifierade. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund.

På enheten för Hållbar utveckling arbetar idag 7 personer med olika typer av samordningsuppdrag inom klimat och energi, klimatanpassning, Agenda 2030 och miljömål. Enheten ansvarar också för hantering av klimatrelaterade bidrag som Klimatklivet. Enheten utgör, tillsammans med enheterna för Landsbygd och tillväxt, samt Samhällsskydd och beredskap, Avdelningen för utveckling och beredskap.

Vi förstärker enheten med en samordnare för miljömål.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en miljömålssamordnare. Länsstyrelsen har en samordnande roll i det regionala arbetet med miljömålen. Vi följer upp miljömålsarbetet i länet och miljömålens status. Vi arbetar tillsammans med kommuner, näringsliv, frivilligorganisationer och andra aktörer för att miljömålen ska få genomslag i länet. Under 2021-22 tar vi fram ett nytt regionalt åtgärdsprogram för miljömålen i bred samverkan med länets aktörer. Länsstyrelsen har också ett uppdrag att strategiskt samordna och leda det regionala arbetet med att förverkliga den statliga politiken för energiomställning och minskad klimatpåverkan och det regionala arbetet med Agenda 2030. Dessa tre uppdrag genomförs i nära samverkan med milöjmålsuppdraget.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att planera för och ansvara för att slutföra framtagandet av ett nytt regionalt åtgärdsprogram för miljömålen och sedan implementera och genomföra detta. Detta görs tillsammans med kolleger inom enheten. Centralt i uppdraget är att kommunicera behovet av strategiska miljöåtgärder på ett sätt som samordnar och motiverar aktörer i länet att identifiera och genomföra åtgärder.

Du kommer vidare att samordna, driva och utveckla det regionala miljömålsarbetet internt och externt på Länsstyrelsen. I det ingår att fortlöpande samordna uppföljningen av miljökvalitetsmål, indikatorer och åtgärdsprogram, genom att stödja miljömåls- och uppföljningsansvariga på Länsstyrelsen och andra ansvariga myndigheter i deras arbete. Du ska också ta initiativ till, och genomföra informations- och kommunikationsinsatser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning med strategisk miljöinriktning eller likvärdig utbildning. Erfarenhet av att arbeta tvärsektoriellt och strategiskt, speciellt med miljömål, är meriterande. Även utbildning/erfarenhet av processledning eller kommunikationsarbete är meriterande. Vi ser att du har minst två års, för tjänsten relevant, arbetslivserfarenhet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. I din roll som regional samordnare krävs att du är initiativtagande, bra på att samarbeta och har ett strategiskt tänkande. Du sätter igång aktiviteter och organiserar dem och samarbetspartners på ett effektivt och motiverande sätt. Du kommer att behöva hantera och vårda kontakter med ett stort antal aktörer och det innebär att du kan göra ditt budskap begripligt för mottagarna i både tal och skrift och att du har förmåga att anpassa budskapet beroende på mottagaren.

Samtidigt med denna tjänst söker vi en Energi- och klimatsamordnare och vi uppmanar sökande med lämplig profil att söka båda tjänsterna.

Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare, tillämpar provanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Diarienummer: 8008-2021
Sista ansökningsdag: 2021-12-07

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Dela detta jobb

Logo
Miljömålssamordnare

Länsstyrelsen Gävleborg