miljojobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

LKAB is an international and high-tech mining and minerals group that mines and upgrades the unique iron ore of northern Sweden for the global steel market. Sustainability is core to our business and our ambition is to be one of the industry’s most innovative, resource-efficient and responsible companies. The group had sales of more than SEK 26 billion in 2018 and employs about 4,200 people in 12 countries. Other group business include industrial minerals, drilling systems, rail transport, rockwork services and property management.

Om tjänsten

Är du intresserad av att vara en del av det globala miljöarbetet och vara med och påverka?
Vi söker nu en drivande och engagerad miljöprocessingenjör!

LKAB är ett statligt bolag som producerar Pellets för världens stålmarknad. Vi har nu förstärkt vår organisation med fokus på miljöfrågor med en miljöprocessingenjör som kommer vara aktiv i arbetet med att förstärka arbetet mot en minskad miljöpåverkan i våra Anrikningsverk och Pelletsverk (KA3/KK4).

Nu har du en chans att bidra till en förändring!
Är du den vi söker?

I din roll kommer du att utveckla samt leda miljöförbättrande åtgärder i anrikningsverket samt Pelletsverket och du är även kontaktperson mot yttre miljö samt fungerar som verkens representant för frågor rörande inre samt yttre miljö. Du kommer att ha det övergripande processansvaret över våra miljöanläggningar såsom rökgasrening, kväverening, avgaspanna och DU-anläggningar.

Rollen som Miljöprocessingenjör förutsätter att du är driven, ansvarstagande och trivs i en roll där du har flera kontaktytor och driver utvecklingsarbetet framåt i samarbete med andra. För att du ska trivas ska du tycka om att arbeta i team mot gemensamt uppsatta mål. Befattningen är direkt underställd Sektionschefen för verken.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med ett engagerat teknik- och miljöintresse och som är analytisk och systematisk. Det är en fördel om du har högskolekompetens med inriktning mot mineral, metallurgi, kemi eller maskinteknik. Kännedom om LKAB:s malmförädlingsprocess är meriterande, dock inget krav. Vi ser gärna att du har intresse för- och/eller erfarenhet från liknande verksamhet/industri/ produktion. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För oss är det viktigt att vi jobbar tillsammans och värdesätter därför din förmåga att arbeta i lag och skapa goda relationer, internt såväl som externt. Du bör även känna dig bekväm med att ta plats samt vid behov kunna ta snabba beslut. 

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning.

Körkort: B
 

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Kiruna stad samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom ex friluftsliv eller konst.
 

Övrig information

Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag, dock senast den 26 mars.

För mer information om tjänsten kontakta Sektionschef Helena Ojanlatva, 0980-64840.
För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR Business Partner Annelie Uusitalo, 0980-62143.

Fackliga representanter: 
Ingegerd Kyrö för Ledarna, ingegerd.kyro@lkab.com, 0980-710 50.
Sakari Alanko för Unionen, sakari.alanko@lkab.com, 0980-72508
Peter Johansson för Akademikerföreningen, peter.jan.johansson@lkab.com, 0980-62239
Per Eriksson för IF Metall, per.eriksson@lkab.com, 0980-71972

Miljöprocessingenjör

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-26

Ansök nu

Dela detta jobb