miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Miljösamordnare

Ansök nu

Miljösamordnare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en miljösamordnare för arbete med implementering och förvaltning av FRA:s miljöledningssystem. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som miljösamordnare hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar för ekonomi, upphandling, lokalförsörjning, service, HR, informationsförvaltning, rättsfrågor och säkerhetsskydd. Som miljösamordnare tillhör du staben för avdelningen för verksamhetsstöd.

I rollen som miljösamordnare kommer du arbeta med fortsatt implementering och förvaltning av FRA:s miljöledningssystem för att säkerställa ett ändamålsenligt och systematiskt miljöarbete. Du kommer arbeta med utveckling av myndighetens strategiska miljöarbete samt med framtagning och förvaltning av styrdokument inom området för att säkerställa regelefterlevnad. I uppdraget ingår även att ansvara för framtagning av årlig redovisning av miljöledningsarbetet till departementet och Naturvårdsverket.

Andra arbetsuppgifter inom ramen för befattningen är att informera och utbilda i miljöfrågor vid myndigheten, där du får bidra med din expertkunskap samt hålla dig uppdaterad genom omvärldsbevakning inom miljö- och hållbarhetsområdet. Du kommer ha kontaktytor på olika nivåer inom myndigheten samt med externa parter inom miljöområdet. Andra arbetsuppgifter inom ramen för stabens ansvarsområde förekommer i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har en relevant högskoleexamen inom t.ex. samhällsvetenskap eller naturvetenskap samt har genomgått en projektledarutbildning. Om du har utbildning inom, eller har arbetat med, strategisk hållbarhet är det meriterande.

Rätt person för tjänsten har flera års erfarenhet av arbete med miljöledningssystem, meriterande är om du arbetet med det inom offentlig förvaltning. Du har även erfarenhet av att självständigt leda och driva projekt på strategisk nivå. Vi ser att du vid något tillfälle har erfarenhet av arbete inom statlig myndighet. Vi ser det även som en fördel om du arbetat med ISO 14001.

I övrigt har du goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift samt har goda kunskaper i MS Office.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är en god projektledare och kan etablera trovärdighet, förtroende och nå inflytande, med framgång driva projekt och skapa motivation hos andra att prestera enligt höga standard. Du har lätt för att skapa nya kontakter och har en god förmåga att upprätthålla goda relationer med personer över olika organisationsnivåer. Det är viktigt att du är tydlig i din kommunikation både muntligt och skriftligt samt värdesätter att hålla andra informerade.

För att vara framgångsrik i rollen söker vi dig som har en god problemlösande förmåga och kan söka nya perspektiv för att stimulera innovation och förändring. Du uppmärksammar och tar tag i olösta problem och kan på ett flexibelt sätt förändra ditt beteende för att uppnå mål. På liknande sätt söker vi dig som trivs med att sätta höga mål och att leverera en slutprodukt som håller hög standard. 

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Alexandra Lindgren på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-12-05.
Referensnummer 4346/20.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktpersoner:

Alexandra Lindgren

tfn: 010-557 46 00

 

 

Dela detta jobb

Miljösamordnare

Försvarets Radioanstalt