miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Miljösamordnare-Svensk Kärnbränslehantering AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-02-15

Ansök nu

Miljösamordnare-Svensk Kärnbränslehantering AB

Vill du arbeta med tillståndsprövning av ett av tidernas viktigaste

miljöskyddsprojekt?
  
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle samt bygga ut befintligt slutförvar för låg och medelaktivt avfall. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.

Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?

Vi behöver förstärka med fler drivande och engagerade miljösamordnare med erfarenhet av tillståndsprocesser enligt miljöbalken samt miljösamordning åt miljöfarlig verksamhet.

Vad du kommer att göra

• delta som miljöexpert i pågående tillståndsprocesser genom att ta fram underlag och förbereda ärenden inför huvudförhandling

• stötta linje- och projektverksamheten i tillsynsärenden och löpande miljöarbete

• arbeta med och följa upp tillstånd och pågående tillståndsprocesser så att relevanta krav omhändertas i linje och programverksamheten

• ta fram kontrollprogram och stötta linjen i egenkontrollarbetet

• granska anläggningsdokumentation och säkerställa att kommande verksamheter har förutsättningar att klara kommande villkor och åtaganden

• delta i myndighetskontakter

• utveckla och hålla miljöutbildningar

• utveckla stödprocesser för drift av miljöfarlig verksamhet

• stötta organisationen i operativ tillämpning av miljölagstiftningen
  
Vem är du?

Vi söker dig med akademisk utbildning inom miljö-, teknik- eller naturvetenskap. Du ska ha kunskap om och erfarenhet av tillståndsprocesser enligt miljöbalken, miljölagstiftning, miljöfarlig verksamhet, vattenverksamhet och praxis inom området antingen som anställd i industri, på en tillsynsmyndighet eller som konsult. Du är van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ.
  
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst. Du har god analytisk förmåga och en vana att driva komplexa frågor i gränssnitt mellan miljö, naturvetenskap, juridik och teknik samt samarbeta och skapa goda relationer. Din kommunikativa förmåga är stark och du har en utvecklad lyhördhet och integritet. Befattningen kräver både interna och externa kontakter och ett nära samarbete med olika delar av organisationen.

Körkort (B-kort) är ett krav.
  
Det är meriterande om du har

• arbetat med kärnteknisk verksamhet

• erfarenhet från tillståndsprövning av komplexa industrianläggningar, gruv-/täktverksamhet, eller infrastrukturprojekt

 Här kommer du att arbeta

Enheten Hållbarhet och MTO ingår i avdelningen för Säkerhet, kvalitet och miljö på SKB.Enhetens huvudansvar är att utveckla SKB:s hållbarhetsarbete, vara resurshållare av kompetenser inom miljö, arbetsmiljö och MTO till linje- och projektverksamhet samt samordna underlag till tillståndsansökningar enligt miljöbalken för nya eller utökade slutförvar. Enheten består av cirka tio medarbetare och resurskonsulter som är stationerade i Solna, Östhammar och Oskarshamn.
  
Varför ska du arbeta hos oss?

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

 Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

 Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer. På vår webbplats, www.skb.se finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

 Ytterligare information

För mer information om tjänsten kontakta enhetschef Emma Breitholtz, 073 633 85 49

För information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Carolina Bölander, 073 431 12 60.
  
Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson,

073-807 23 23.
  
Placeringsort: Solna, Oskarshamn eller Östhammar. Resor ingår i tjänsten.
  
Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 16 jan 2022. Urval sker efter sista ansökningsdatum.
  
Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela detta jobb

Miljösamordnare-Svensk Kärnbränslehantering AB

Vattenfall AB