miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ovako Smedjebacken, Business Unit Smebox

Har du ett stort intresse för miljöfrågor och vill arbeta med förbättring och utveckling av Ovakos miljöarbete? Vi erbjuder en roll som en nyckelperson i vårt viktiga hållbarhetsarbete i ett globalt, världsledande företag med koldioxidneutral tillverkning av högkvalitativa stål.

Som miljösamordnare blir du företagets expert inom miljöområdet och stöttar verksamheten i arbetet med frågor som rör yttre miljö, vilket bl a innebär kontroll av att företagets verksamhet bedrivs i enlighet med gällande miljölagar, myndighetsbeslut samt företagets miljöpolicy.

Du kommer att företräda företaget i kontakten med externa intressenter, vilket bland annat innebär beredning av tillståndsärenden för verksamheterna, genomförande av kontrollprogram samt ansvara för upprättande av miljörapport för verksamheterna till länsstyrelsens miljövårdsenhet.

Vidare kommer du att driva arbetet med miljörelaterade frågor så att företaget kontinuerligt utvecklas och förbättras genom bland annat delta och bedöma miljöpåverkan vid processförändringar och uppförande av nya anläggningar. Initiering och genomförande av utbildning för som rör miljö ingår också som en del i arbetet.

Du kommer dessutom att utveckla och driva Ovakos miljöledningssystem och samverka med kollegor på våra övriga produktionsorter samt EHS centralt. 

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen har du en relevant högskoleexamen inom miljö, energi eller hållbarhet. Du kommer att arbeta på både svenska och engelska och behöver behärska båda språken. Eftersom arbetet bedrivs på flera orter behöver du ha B-körkort.

Det är meriterande om du har minst tre till fem års arbetslivserfarenhet och helst från en liknande roll inom industrin.

Din profil
Vi söker dig som har ett stort intresse för miljöfrågor ur ett företagsperspektiv. Du ska vara självgående och drivande och ha sinne för ett metodiskt angreppsätt. I rollen som miljösamordnare har du även god analysförmåga och kan förstå komplexa sammanhang. Vi tror också att du behöver vara bekväm i att agera i olika sammanhang och som representant för företaget vid till exempel myndighetskontakter.

Vi erbjuder

Ovako är en arbetsgivare för dig som trivs med den lilla organisationens effektiva beslutsvägar och den
stora organisationens trygghet. Hos Ovako kan du förvänta dig en fartfylld och framåtsyftande
arbetsplats med högt i tak, god kamratanda och stor organisatorisk drivkraft.

Som anställd erbjuds du:
• En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa och säkerhet
• Stort eget ansvar och frihet i hur du löser dina arbetsuppgifter
• Möjlighet att utmana Ovakos arbetssätt och komma med idéer som effektiviserar
• Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna medarbetare

Information om tjänsten och ansökan

Denna tjänst ingår i Ovakos affärsområde SmeBox som har verksamhet på två orter, Smedjebacken och Boxholm. Resor mellan anläggningarna är en del av jobbet och du rapporterar till chefen för Miljö och Projekt för affärsområdet.

Tjänsten är en heltidstjänst med placeringsort Smedjebacken.

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är den 30 november men vänta inte med att skicka in ansökan då urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om Ovako

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager, transport och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har cirka 2 800 anställda i mer än 30 länder och en omsättning på cirka 900 miljoner euro. Ovako är ett dotterbolag till Sanyo Special Steel och en del av stålkoncernen Nippon Steel Corporation, världens tredje största stålproducent med över 100 000 anställda globalt och en årlig omsättning på cirka 50 miljarder euro. För mer information besök oss på www.ovako.com, www.sanyo-steel.co.jp och www.nipponsteel.com.

För mer information besök oss på www.ovako.com och kolla gärna in vår film – HÄR

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100 %

Ort

     Smedjebacken

Län

     Dalarnas län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/129

Kontakt

  • Torbjörn Sörhuus, Chef för Miljö och Projekt, 0240-668355

Facklig företrädare

  • Robert Åsenlund, Unionen, 0240-668028

  • Anneli Anhelm, Sveriges Ingenjörer, 0240-668228

Logo

Miljösamordnare till Ovako Bar i Smedjebacken

Företag Ovako Group AB
Ort
Utgår

2021-12-31

Ansök nu

Dela detta jobb