miljojobb.se

Miljösamordnare - Vattenfall Eldistribution AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-19

Ansök nu

Miljösamordnare - Vattenfall Eldistribution AB

Släpp loss dina superkrafter – för en fossilfri framtid. Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vi behöver dig för att nå dit.
 
Vi erbjuder ett spännande arbete på en dynamisk och inspirerande arbetsplats. Tjänsten som Miljösamordnare rapporterar till Chef Kvalitet & Hållbarhet inom enheten Strategi & Hållbarhet. Vattenfall Eldistribution har ett certifierat miljöledningssystem enligt ISO 14001. Företagets höga ambition inom miljöområdet innebär en strävan att utveckla elnätet för att stödja ett hållbart samhälle. Därför är miljöhänsyn integrerat i alla steg i samband med nya investeringar och underhåll som genomförs i elnätet.
 
Som Miljösamordnare kommer du bland annat att arbeta med följande:
Ansvara för förvaltning och utveckling av bolagets miljöledningssystem
Planera, genomföra och följa upp interna och externa miljörevisioner integrerade med arbetsmiljö i samarbete med interna och externa revisorer
Föreslå och omvandla miljömål till konkreta handlingsplaner i verksamhetens affärsplan i enlighet med koncernens policy och strategi samt följa upp och rapportera detta
Leda miljörådet inom Vattenfall Eldistribution AB
Utveckla bolagets hållbarhetsarbete
Identifiera och utvärdera bolagets miljörisker
Sammanställa miljörapportering och miljöstatistik, internt såväl som externt
Representera Vattenfall Eldistribution AB inom miljö i olika forum internt såväl som externt
Skapa miljömedvetenhet inom Vattenfall Eldistribution AB genom att hålla miljöutbildningar och kommunicera miljöarbetet
Vara rådgivande inom miljöfrågor genom ett nära samarbete och dialog med övriga enheter och grupper inom organisationen
 
Då vi finns på fyra etableringsorter kommer resor att förekomma i tjänsten.
 
Dina kvalifikationer som Miljösamordnare
Du har en relevant akademisk examen
Erfarenhet av arbete med utveckling av miljöledningssystem
Flerårig arbetslivserfarenhet inom miljöområdet, gärna med både strategiskt och operativt fokus.
  
Vidare är det meriterande om du har erfarenhet från en större processorienterat organisation och/eller om du har erfarenhet från en beställartung verksamhet.
Dina personliga egenskaper väger tungt. Vi tror att du som söker är en strukturerad, drivande och kommunikativ person som har ett starkt engagemang för hållbarhets- och miljöfrågor. Du har en förmåga att inspirera andra i miljöarbetet och driver dessa frågor självständigt och målmedvetet utifrån ett affärs och verksamhetsperspektiv. Vi tror också att du har lätt för att skapa goda kontakter såväl internt som externt.
Du är utvecklingsorienterad och har bevisat goda resultat i att driva och leda verksamhetsutveckling. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.
 
Vi erbjuder dig
Som Miljösamordnare kommer du att ha en verksamhetsstödjande roll i vår vision att bli Sveriges ledande elnätsföretag, för ett klimatsmartare liv. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör, och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.
 
Mångfald och inkludering i allt vi gör
Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering . https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/
https://www.youtube.com/watch?v=XiMg6O19Ynw
 
Övrig information
Rekryterande chef: Alice Øritsland, 0706 79 65 92
Rekryterare: Johan Macdonald, 073-085 27 63
 
Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00
 
Befattning: Miljösamordnare
Placeringsort: Solna
 
Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande.
 
Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsprövningsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.
Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.

Dela detta jobb

Miljösamordnare - Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall AB