miljojobb.se

Har du erfarenhet av miljöfrågor inom samhällsbyggande och vill bidra till ett hållbart byggande och förvaltning av lokaler i Södertälje kommun? Då kan du vara den person som vi på Telge Fastigheter söker. Vår mission är att vara en förebild för andra kommunala fastighetsbolag och vi ställer höga krav på hur vi arbetar med hållbarhet och miljö. Som miljöspecialist på Telge Fastigheter får du vara med på vår resa och driva arbetet inom hållbart byggande och förvaltning vidare. Tjänsten ger dig möjligheten till både operativt och strategiskt miljöarbete samt att vara sakkunnig i miljöfrågor för förvaltare och projektledare.

 

Miljöspecialist på Telge Fastigheter

Som miljöspecialist arbetar du på avdelningen Teknik & Service och ingår i gruppen energi och miljö vars huvudsakliga uppdrag är att vara en stödfunktion inom bolaget i energi- och miljöfrågor. Du kommer arbeta i nära samarbete med Telge fastigheters andra miljöspecialist.   

 

Vi kan erbjuda dig ett spännande, varierande och utvecklande arbete. Tjänsten innebär att du kommer arbeta som miljösamordnare i våra byggprojekt, där du följer upp våra miljökrav och fungerar som projektledarens stöd i byggprocessen. Tjänsten innebär att du samordnar uppföljningen av våra miljökrav gentemot entreprenörer och att du arbetar med miljöklassificeringen Miljöbyggnad 3.0 av våra nyproduktioner. I tjänsten ingår även att arbeta med uppföljning av våra miljökrav i drift och förvaltning.

 

I uppdraget ingår omvärldsbevakning och utveckling av det egna verksamhetsområdet. Du kommer också att delta i det strategiska miljöarbetet inom bolaget. Det innebär bland annat att du kommer arbeta med att hålla våra miljö- och hållbarhetskrav aktuella, säkerställa att våra rutiner och verktyg inom miljö följs och hålla utbildningar inom bolaget samt säkerställa att vi efterlever gällande miljölagstiftning. Rollen kommer även innebära att du har kontakt med Södertälje kommun och våra systerbolag inom Telgekoncernen och samarbetar i miljö- och hållbarhetsfrågor.

 

I ditt arbete ingår även att vara delaktig i utvecklingen av våra interna processer. Vi arbetar enligt Lean-metodik där ständiga förbättringar är en viktig komponent för att driva arbetet framåt. 

 

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid.

Det här är du

Eftersom vi förenar affärer med samhällsnytta behöver du ha fallenhet för att se helheter. Du förstår, och har förmågan att förklara, till exempel hur människans välbefinnande hänger ihop med biologisk mångfald. Du tycker om att driva frågor framåt och är angelägen om att hålla dig à jour med utvecklingen inom miljöområdet och du är lika handlingskraftig som du är systematisk.

 

För att passa i rollen som miljöspecialist behöver du vara tydlig i din kommunikation, vara noggrann i din dokumentation, vara samarbetsorienterad och prestigelös och bra på att arbeta i grupp för att hitta lösningar. Du är bra på att kommunicera såväl i skrift, tal och bild och trivs med att arbeta självständigt. Självklart känner du även igen dig i våra kärnvärden – enkel, personlig, öppen och modig. 

 

Krav

 

 • Universitets- eller högskoleutbildning inom miljö, hållbarhet, samhällsplanering eller motsvarande.
 • Erfarenhet av samordning och/eller styrning av miljöarbetet i projekterings- och/eller entreprenadskedet.
 • Minst tre års erfarenhet av miljöarbete inom samhällsplanering och samhällsbyggande eller liknande verksamhet.
 • Certifierad Miljöbyggsamordnare och gärna inom Miljöbyggnad 3.0.
 • Goda kunskaper i Officepaketet.
 • Körkort för personbil.

 

 

Meriter

 

 • Kunskaper inom SundaHus Miljödata.
 • Kunskaper om och praktisk erfarenhet av att arbeta med Ekosystemtjänster.
 • Kunskaper om förorenad mark och/eller förorenade byggnader.
 • Erfarenhet av kravställning vid upphandling avseende hållbarhetskrav.
 • God insikt och förståelse av processarbete och beslutsvägar inom kommunal verksamhet.

 

Det här är vi

Välkommen till Telge Fastigheter – en del av Telgekoncernen. Vi uppmuntrar våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. På Telge finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag. Vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämn könsfördelning.

Ansök idag

Vi arbetar löpande med rekryteringen till den här tjänsten. Därför vill vi naturligtvis ha din ansökan så snart som möjligt, men senast den 10 januari 2020.

 

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Egon Dahlgren, chef på avdelningen Teknik & Service, 08‑550 222 76, Mats Elfdahl, HR-strateg, 08‑550 220 75. Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision och Anders Lindgren för SACO. Du når dem båda på 08-550 220 00.

 

Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av andra säljbolag.

Telge Fastigheter är en av Södertäljes största fastighetsägare. Totalt äger och förvaltar vi drygt 500 000 kvadratmeter lokalyta fördelat på kommunala och kommersiella fastigheter. I vårt bestånd finns allt från förskolor och skolor till stadshus och museibyggnader.

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 700 medarbetare och en omsättning på 6 000 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, el, lokaler, hamn, värme, vatten, kommunikation, science center samt bemanning.

Bolag
Telge Fastigheter AB

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Kontaktperson
Egon Dahlgren

Sista ansökningsdag
2020-01-10

www.telge.se

Miljöspecialist

Företag Telge
Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-10

Ansök nu

Dela detta jobb