miljojobb.se

Logga

Miljöspecialist

Ort
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Miljöspecialist

Vedum Kök & Bad inreder de skandinaviska hemmen med vacker, funktionell och långsiktig design. Vi utvecklar och tillverkar allt från kök och badrum, till tvättstuga och förvaring. Bolaget ägs av bröderna Magnus och Niklas Efraimsson och är Sveriges största familjeägda företag i sin bransch, med runt 460 anställda och med en årlig omsättning på cirka 765 miljoner kronor. Fabriken och huvudkontoret finns fortfarande kvar i det lilla västsvenska samhället Vedum, där allting började för 100 år sedan.

Din Vardag

Vi vill nu stärka upp vårt team med ny roll för Vedum, en Miljöspecialist som vill bidra till företagets fortsatta framgång. Vill du jobba som Miljöspecialist på ett skandinaviskt och framgångsrikt företag med höga miljö- och hållbarhetsambitioner i Vedum, Vara kommun är du varmt välkommen med din ansökan!  

Vem är Du

I den här rollen kommer du framför allt att ansvara för miljö- och hållbarhetsfrågor och att inom ramen för våra miljömärkningar och miljöbedömningar av produkter och miljötillstånd för verksamheten delta i arbetet med att säkerställa hållbara produkter, vidareutveckla miljö- och hållbarhetsrutiner för våra produkter och säkerställa att byggprojektens miljöaspekter omhändertas och samordnas. I jobbet ingår även att fungera som expertstöd till linjeorganisationen i deras arbete med ständiga förbättringar. Du kommer att ingå i ett team om Kvalitetskoordinator samt Kvalitets- & miljöchef.  

I jobbet ingår till exempel att

  • Ansvara för miljömärkningar av produkter (idag främst Svanenmärkning Möbler & Inredningar) – genomförande från materialspecifikation till godkänd ansökan och bevakning efterlevnad av Svanen-kraven.
  • Ansvara för att samla/ uppdatera information och dokumentera produkters klimat- och miljöprestanda i Byggvarudeklarationer och miljövarudeklarationer (EPD).
  • Ansvara för att bevaka, implementera och kommunicera nya och uppdaterade kund- och lagrelaterade miljö- och hållbarhetskrav på produkter och säkerställa relevant tillämpning i verksamheten. Informera och utbilda.
  • Rådgivning och support internt inom ovanstående områden. Representera Vedum i vissa frågor externt i samarbete med leverantörer, kunder eller branschorganisation.
  • Ansvarar för att delta i internrevisionsarbete, med stöd av kvalitets- och miljöchef, inom ramen för miljöledningssystemet ISO 14001.
  • Agera specialist och stå för fördjupad kunskap samt vara rådgivande inom miljö och hållbarhetsområdet, inom och utanför Vedum Kök & Bad. Bistå i strategiskt miljö- och hållbarhetsarbete, hållbarhetsrapportering, miljörapportering och tillståndsfrågor.

Vi söker dig som är självgående med god kommunikations- och samarbetsförmåga. För att vara kvalificerad för tjänsten krävs att du har en utbildning inom miljöteknik/miljökemi samt 3- 4 års erfarenhet av liknande arbete. Du har självklart goda kunskaper inom miljö, kemi och hållbarhet och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete, har arbetat med att vara beställarens representant gentemot entreprenörer och har arbetslivserfarenhet av miljöbedömningar och miljömärkningar av byggprodukter. 

Vi önskar även att du

  • har B-körkort.
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Har goda kunskaper i Office-paketen

Du är en lagspelare som ser att hela Vedum är ditt lag och där alla bidrar till att göra varandra ännu bättre. Som person är du noggrann, strukturerad, kommunikativ och ansvarsfull. Du trivs med att självständigt föra ditt arbete framåt och hålla god kvalitet i leverans mot deadlines. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Känns det lockande? Då är du varmt välkommen med din ansökan.

Vi erbjuder Ett omväxlande och utvecklande arbete i ett engagerat, generöst och expansivt familjeföretag som lever efter mottot "ett personligt och tryggt val". 

Tjänsten Heltid på vårt huvudkontor i Vedum. 

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar Vedum Kök & Bad med Nexer Recruit och du kommer bli anställd hos Vedum Kök & Bad.

Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterare Stefan Larsson på telefonnummer 0730–846816 eller via e-post stefan.larsson@nexergroup.se. Vi som säkerligen även du tar några veckors ledighet och är nåbara för frågor from v 32. Varmt välkommen då om du vill ha kompletterande information. 

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-08-15.

Dela detta jobb

Logga
Miljöspecialist

Vedum Kök & Bad AB