miljojobb.se

Miljöspecialist-Svensk Kärnbränslehantering AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-09-30

Ansök nu

Miljöspecialist-Svensk Kärnbränslehantering AB

Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste

miljöskyddsprojekt?

SKB söker en drivande och engagerad miljöspecialist.

Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.

Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?

Nu söker vi en drivande och engagerad miljöspecialist.

Här kommer du att arbeta

Enheten Hållbarhet och MTO ingår i avdelningen för Säkerhet, kvalitet och miljö, vilken har som uppgift att kontrollera, stödja och utveckla säkerhetsarbetet inom SKB.

Enhetens huvudansvar är att utveckla SKB:s hållbarhetsarbete, vara resurshållare av kompetenser inom miljö, arbetsmiljö och MTO till linje- och projektverksamhet samt uppdragsleda och ta fram underlag till tillståndsansökningar enligt miljöbalken för nya eller utökade slutförvar. Enheten består av cirka tio medarbetare och resurskonsulter som är stationerade i Solna, Östhammar och Oskarshamn.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med att säkerställa och utveckla miljöarbetet i program Kärnbränsleförvaret samt ta fram underlag till pågående tillståndsprocess enligt miljöbalken. Programmets uppdrag är att planera, projektera och uppföra samt att överlämna Kärnbränsleförvaret till en driftorganisation som du kommer att stötta med din miljökompetens i bygg- och anläggningsfasen.

Vad du kommer att göra

• Driva och utveckla miljö- och hållbarhetsarbetet inom programmet och i linjeverksamheten samt tillgodose behovet av miljöstyrning och miljöprogram under olika faser.

• Arbeta med och följa upp tillstånd och pågående tillståndsprocesser så att relevanta krav omhändertas.

• Ta fram underlag till tillståndsuppdrag.

• Stödja vid framtagande av kriterier och krav för förbrukning och hantering av naturresurser, energilösningar samt produkt- och materialval.

• Ta fram kontrollprogram och förfrågningsunderlag för verksamhet och anläggning samt kontrollera och följa upp efterlevnad.

• Granska anläggningsdokumentation och säkerställa att anläggningen har förutsättningar att klara aktuella krav, villkor och åtaganden.

• Stödja projektledare inom miljöområdet.

• Delta i myndighetskontakter.

Vi söker dig som har

• Akademisk utbildning inom miljö-, teknik- eller naturvetenskap.

• Kunskap om och erfarenhet av miljölagstiftning, miljöfarlig verksamhet, miljöledning och praxis inom området.

• Vana av att arbeta självständigt och att ta egna initiativ.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst. Du har god analytisk förmåga och en vana att driva komplexa frågor, samarbeta och skapa goda relationer. Din kommunikativa förmåga är stark, och du har en utvecklad lyhördhet, integritet och god kännedom om organisationens olika verksamheter. Befattningen kräver både interna och externa kontakter och ett nära samarbete med olika delar av organisationen.

Det är meriterande om du har

Flera års erfarenhet från miljöarbete i stora anläggnings- och byggprojekt, komplicerade industrianläggningar eller motsvarande.

Varför välja oss

Hos oss får möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidförkortning samt föräldraledighetstillägg.

Ytterligare information

För mer information om tjänsten kontakta Gruppchef Emma Breitholtz,

Emma.breitholtz@skb.se eller ansvarig rekryterare Carolina Bölander carolina.boelander@vattenfall.com.

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson,

073-807 23 23.

Placeringsort: Östhammar eller Solna. Resor ingår i tjänsten.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 30 september 2020. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Miljöspecialist-Svensk Kärnbränslehantering AB

Vattenfall AB