miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Sjöfartsverket har påbörjat ett omställningsarbete för att den egna fartygsflottan ska bli fossilfri, och fått finansiering från regeringen för att kunna förverkliga potentialen. För att kunna genomföra uppdraget behöver vi förstärkning och söker nu en miljöstrateg. Hos oss får du delta i det konkreta omställningsarbetet, samtidigt som du utvecklas i din yrkesroll tillsammans med en bredd av yrkesgrupper.Vi erbjuder i den här tjänsten fri placeringsort vid något av våra kontor runt om i Sverige samt möjlighet till distansarbete upp till hälften av din arbetstid. Är du intresserad av att göra nytta och skillnad? Då kan arbetet som miljöstrateg på Sjöfartsverket vara något för dig!

Att arbeta som miljöstrateg på Sjöfartsverket

Miljö- och hållbarhetsenheten består idag av nio medarbetare vars huvudsakliga uppgift är att säkerställa så Sjöfartsverket levererar i enlighet med regeringens och riksdagens miljömål samt uppfyller lagkrav inom miljö, klimat och hållbarhet. Enheten samordnar även arbetet med att nå myndighetens interna miljömål och bistår verksamheten med expertkunnande inom miljö och hållbarhet.

Nu söker vi dig som har ett genuint engagemang i miljöfrågor och vill vara med och bidra till en mer miljövänlig framtid i sjöfartsbranschen. Hos oss kan du göra konkret skillnad då ditt fokus kommer vara att jobba med omställningen till fossilfrihet i vår fartygsflotta. Arbetet är under utveckling och det finns därför stora möjligheter att påverka innehåll och arbetssätt. Du kommer även förstärka vår enhet genom arbete med analys och utredning i andra miljörelaterade ärenden, remisser, datainsamling och rapporteringar.

Vår fartygsflotta består av cirka 100 fartyg, som står för en majoritet av våra egna koldioxidutsläpp. Sedan ett par år har Sjöfartsverket arbetat med att minska utsläppen och ett stort antal åtgärder ska nu, med hjälp av finansiering från regeringen, omsättas till verklighet. Mycket av arbetet kommer ske i projektform där flera delar av Sjöfartsverket är involverade. Utöver de konkreta projekten ansvarar miljöstrategerna även för koordinering och planering av fossilfrihetsarbetet som helhet.

Vem är du?

Du har en akademisk utbildning inom t.ex. naturvetenskap, teknik, sjöfartsrelaterad utbildning eller civilingenjörs examen. Du bör ha ett par års arbetslivserfarenhet inom ett för tjänsten relevant område, erfarenhet av projektledning och arbete med miljörelaterade frågor. Det är meriterande om du har erfarenhet av förändringsarbete.

Vi tror att du är en person som har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer till de människor du möter. Du är bra på att kommunicera och är lösningsinriktad. För att lyckas i vårt gemensamma arbete behöver du ha ett strukturerat arbetssätt, en stor drivkraft och en god förmåga att ta egna initiativ.

Varför ska du välja Sjöfartsverket

Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi  arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?

Den aktuella rekryteringen är en tillsvidareanställning som ska tillsättas snarast. Sjöfartsverket kan komma att tillämpa sex månaders provanställning.

Intervjuer kommer att hållas via skype v.7 

Upplysningar:

Enhetschef Sabina Hoppe, 076-696 40 11 eller sabina.hoppe@sjofartsverket.se

Fackliga företrädare:

Saco Jesper Svensson, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, Seko Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan senast den 30 januari

Diarienummer: 21-05392

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Miljöstrateg med fokus på fossilfri fartygsflotta

Företag Sjöfartsverket
Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-30

Ansök nu

Dela detta jobb