miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Miljöstrateg/projektledare

Ort
Utgår

2022-07-17

Ansök nu

Miljöstrateg/projektledare

I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Hallsberg har bra kommunikationer, naturnära boende, bra förskola och grundskola samt gymnasium. Hallsberg befinner sig i ett expansivt läge med nyproduktion av bostäder samt etablering av nya företag. I kommunen bor ca 16 000 invånare.

Till Hallsbergs kommun i Örebro län söker vi nu en miljöstrateg/projektledare som vill ha en nyckelroll i en snabbt utvecklande kommun som har flera spännande projekt på gång, både små och stora. Vår målsättning är att bygga och utveckla ett hållbart samhälle där du medverkar i genomförande av olika samhällsbyggnadsprojekt, från start till mål. I rollen arbetar du brett och med mycket eget ansvar i ett mindre team. Organisatoriskt är det nära till beslut vilket innebär att du har stor möjlighet att påverka den faktiska utvecklingen.

Arbetsuppgifter

Hos oss kommer ditt ansvarsområde omfatta både miljöstrategiskt arbete och strategiska investeringsprojekt där du har en drivande och samordnande roll. Som projektledare för strategiska investeringar är din roll att leda utredningar, projekteringar och entreprenader. Dina arbetsuppgifter kommer främst bestå av planering, upphandling, uppföljning av ekonomi, byggledning samt samordning med konsulter och entreprenörer samt bevakning av myndighetskrav. Miljöstrategiskt arbetar du med implementering och utveckling av miljömål och strategier inom miljöområdet. Framtagande av lokala miljöprogram, arbete med Agenda 2030, klimatanpassning och ansvarig för kommunala naturreservat är exempel på arbetsuppgifter. I tjänsten ingår att aktivt omvärldsbevaka förändringar och utveckling inom miljö- och hållbarhetsfrågor.

Vi tror att du är strukturerad, driven, har en god analytisk förmåga, helhetssyn och
god samarbetsförmåga då du kommer leda i interna och externa projektgrupper med många olika kompetenser representerade. Har du erfarenhet av projektledning och arbete i en politiskt styrd organisation och/eller konsultverksamhet är det meriterande.

Vi söker dig som har...

  • högskoleutbildning inom miljöområdet, civilingenjör med inriktning mot samhällsbyggnad, bygg- och anläggning eller annan utbildning som bedöms likvärdig

  • kunskap om relevant lagstiftning t.ex. miljölagstiftning, LOU, entreprenadjuridik och myndighetskrav

  • erfarenhet att leda projekt och projektgrupper med visst ekonomiskt ansvar

  • erfarenhet inom mark- och anläggningssektorn

  • ett stort intresse för samhällsutvecklings-, miljö- och hållbarhetsfrågor

  • förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska

  • B-körkort då kommunens markinnehav är spridd över ett stort geografiskt område

    Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer ske löpande.

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter Hallsbergs kommun, 0582-685000

Kontaktpersoner

Marianne Christiansen

Samhällsbyggnadschef

0582-68 51 55

marianne.christiansen@hallsberg.se

Dela detta jobb

Miljöstrateg/projektledare

Hallsbergs kommun