miljojobb.se

Miljöstrateg till Hållbarhetsenheten

Ort
Utgår

2021-08-22

Ansök nu

Miljöstrateg till Hållbarhetsenheten

Om arbetsplatsen

I Linköpings kommun arbetar vi för att utveckla hela kommunens hållbarhetsarbete, utifrån Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen och med höga ambitioner inom såväl mänskliga rättigheter som miljömål. Linköping är en Fairtrade City och vi strävar efter att fortsätta utveckla Linköpings kommun som en av Sveriges ledande kommuner inom hållbarhet.

Tjänsten är placerad på Hållbarhetsenheten, en grupp om ca 8 personer där strateger inom social respektive ekologisk hållbarhet arbetar tillsammans med hållbarhetschef. Hållbarhetsenheten har ansvar för kommunens strategiska arbete med frågor relaterade till hållbar utveckling. Exempel på strategiska kompetensområden inom gruppen är demokrati och mänskliga rättigheter, folkhälsa, miljö och klimat.

Inom ekologiskt hållbar utveckling ingår exempelvis områden som giftfri miljö och cirkulär resurshantering. En stor del av arbetet utgår från kommunens mål om att vara koldioxidneutral till 2025. Målet gör att direkta insatser för att minska utsläpp från bland annat transporter och energianvändning behövs, liksom kommunikation och insatser som möjliggör för medborgarna att agera klimatsmart. Arbete pågår även med framtagande av ett förslag till klimat- och energiprogram med än mer långsiktiga mål.

Vi söker nu dig som vill arbeta strategiskt och drivande för en hållbar samhällsutveckling med det kommunala uppdraget som grund!

Arbetsbeskrivning

Uppdraget innebär att arbeta med kommunens miljö- och klimatfrågor på en strategisk nivå, där din inriktning främst blir mot kommunkoncernens arbete för resurseffektivitet (cirkulär ekonomi i praktiken) och giftfri miljö.

Arbetet innebär genomgående en hög grad av samverkan och dialog. Det inkluderar att driva nätverk och utvecklingsarbete, bistå vid upphandlingar, samt vara en kompetensresurs för de kommunala förvaltningarna. I arbetet ingår även att bereda ärenden för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Uppdraget innebär också att processleda framtagande och implementering av program och handlingsplaner inom miljö- och klimatområdet, likväl som uppföljning av desamma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom naturvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har utbildning inom cirkulär ekonomi och giftfri miljö. Du har tidigare erfarenhet av liknande uppgifter, gärna med dokumenterat ansvar för arbete med strategiska program, uppföljning och utvecklingsarbete.

Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en kommun eller en annan politiskt styrd organisation samt om du har erfarenheter av kravställning i upphandling. Arbetsuppgifterna som miljöstrateg kräver också god svenska i tal och skrift.

Som person söker vi dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och olika förhållningssätt. I denna tjänst är det viktigt att du arbetar mot mål och fokuserar på resultat, samt också att du arbetar bra med komplexa frågor. Du tillämpar en helhetssyn i din roll och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Vi ser också att du besitter en god samarbetsförmåga då tjänsten innefattar en stor kontaktyta. 

Denna tjänst kommer att vara annonserad under semesterperioden. Urvalsarbete och återkoppling kommer att påbörjas under v.35. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv upplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7229

Dela detta jobb

Miljöstrateg till Hållbarhetsenheten

Linköpings kommun