miljojobb.se

Vill du ägna en del av ditt arbete i Uppsalas finaste naturområden i kombination med kontorsjobb? Som naturvårdsförvaltare hos Uppsala kommun har du chansen att få göra det!

Uppsala kommun värnar och utvecklar biologisk mångfald och tillhandahåller tjänster som skapar mervärde för medborgarna. Som naturvårdsförvaltare ansvarar du för att sköta och utveckla naturvärden i Uppsala kommuns naturreservat och övriga markinnehav. Du ingår i avdelningen Gata park natur, där vi är närmare 300 personer som arbetar, och enheten Park som bland annat har till uppgift att sköta om naturreservat, skog, friluftsområden och parkområden.

Ditt uppdrag

Arbetet som naturvårdsförvaltare utgår från reservatsbeslut, skötselplaner samt bevarandeplaner och innebär att du planerar, genomför och följer upp skötsel- och restaureringsåtgärder i kommunens sex naturreservat. I din roll ingår också att hålla god kontakt med berörda markägare, brukare, entreprenörer och allmänheten. Dessutom ingår även naturvårdsskötsel på kommunens markinnehav för att främja biologisk mångfald i en rad olika naturtyper. Arbetet innebär många interna såväl som externa kontakter då du ansvarar för beställningar av uppdrag samt i viss mån även arbetsleder fältpersonal. Som naturvårdsförvaltare är du också ansvarig för budgetplanering och uppföljning av använda medel som är avsedda för de aktuella åtgärderna.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en utbildning inom ekologi eller biologi på universitetsnivå eller motsvarande utbildning. Du har också några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av skötsel och förvaltning av skyddad natur, gärna med skoglig erfarenhet, samt att du har kunskaper i lagstiftning som berör naturvård och områdesskydd. Har du dessutom god kännedom om kommunens naturområden och kunskap om olika typer av projektmedel som kan sökas för naturvårdsåtgärder är det meriterande. Kunskaper i GIS och erfarenhet av att arbeta i en offentlig verksamhet är också meriterande. God datorvana och god svenska i såväl tal som skrift är en förutsättning för tjänsten. B-körkort är dessutom ett krav.

Som person har du lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Samtidigt är du också kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samt har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
Fredrik Gustafsson, enhetschef, 018-727 47 55.

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du också välkommen att kontakta:
Sandra Sjöblom, HR-specialist, 018-727 67 03.

Facklig företrädare:
Saco, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58.
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49. 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till stadsbyggnadsförvaltningen. Här tar vi tillsammans ansvar för helheten i stads- och landsbygdsutvecklingen. Vi ansvarar för hela samhällsbyggnadsprocessen och arbetar med strategisk planering, detaljplanering, bygglov och bostadsanpassning. Bland annat tar vi fram kommunens översiktsplan. Här kan du arbeta med frågor som rör mark och exploatering, plan och bygg, gata/park/natur samt idrott och fritid. Målet är att utveckla en attraktiv och hållbar kommun där nya kommuninvånare och företag vill etablera sig.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: TillsvidareOmfattning: 100%Tillträde: Enligt överenskommelseLönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Diarienr:GSN-2020-00194

Arbetsplats:Enhet park

Förvaltning:Stadsbyggnadsförvaltningen

Publicerad:2020-02-07

Sista ansökningsdag: 2020-02-23

Logo

Naturvårdsförvaltare

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2020-02-23

Ansök nu

Dela detta jobb