miljojobb.se

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta på en av länets mest spännande arbetsplatser?

Länsstyrelsen är regeringens förlängda arm i Norrbotten och vårt uppdrag är att säkerställa att riksdagens och regeringens beslut får så bra effekt som möjligt, utifrån förutsättningarna i länet. Med vår vision "Tillsammans för Norrbottens bästa "arbetar vi för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, stöd, utveckling, tillsyn och samordning inom många olika områden.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:
• Utmanande och intressanta arbetsuppgifter
• Möjlighet att bidra till samhällsnytta
• Goda utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö
• Bra anställningsvillkor och hälsofrämjande aktiviteter.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad på Länsstyrelsens naturmiljöenhet där vi för närvarande är 12 medarbetare. Inom enheten arbetar vi bland annat med att handlägga ärenden för prövning och tillsyn inom skyddade områden, att bekämpa invasiva främmande arter och med den regionala förvaltningen av stora rovdjur. Även friluftsuppdraget och de lokala naturvårdsprojekten (LONA) där kommunerna söker bidrag för att bedriva naturvårdsprojekt finns på enheten.

Arbetsuppgifter:
I arbetsuppgiften som naturvårdshandläggare ingår att handlägga ärenden för prövning och tillsyn inom främst miljöbalksområdet. Det kan till exempel handla om dispenser och tillstånd inom skyddade områden, artskyddsdispenser och samråd enligt 12 kap 6 § miljöbalken. Naturvårdshandläggarna ansvarar även för reglering och prövning av snöskotertrafik och barmarkskörning i terräng.

Andra uppgifter inom ramen för enhetens ansvarsområde kan bli aktuella, t ex arbetet med att bekämpa invasiva främmande arter.
Enheten har ett stort ärendeinflöde och hanterar cirka 1000 prövningsärenden per år. Som naturvårdshandläggare är du också involverad i många andra ärenden inom Länsstyrelsen, t ex gruvärenden och andra exploateringsärenden.

Inriktningen av tjänsten kan komma att ändras beroende på hur Länsstyrelsens och enhetens uppdrag och arbetssätt förändras över tiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• har en för arbetsuppgifterna relevant akademisk utbildning
• har god samarbetsförmåga och ett utåtriktat arbetssätt, då arbetet innebär kontakter med många olika aktörer inom sakområdet
• är strukturerad, noggrann och drivande
• kan uttrycka dig vårdat, enkelt och begripligt i tal och skrift
• har god vana av Officepaketet
• har körkort för bil

Det är en fördel om du:
• har god vana av att använda ArcGIS och arbeta med databaser
• har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och kunskaper inom naturvårds- och bevarandebiologi

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Relevant erfarenhet

Anställningens omfattning

Provanställning Tillträde efter överenskommelse
40 timmar/vecka
Tillsvidare. Tillsvidare efter obligatorisk provanställning om 6 månader

Ansökan

Referensnummer:   112-304-20

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning

Övrigt

Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Vi sätter också stort värde på dina kunskaper i lulesamiska, nordsamiska, meänkieli och finska eftersom de nationella minoritetsspråken finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia.

Naturvårdshandläggare

Ansök nu

Dela detta jobb