miljojobb.se

Länsstyrelsen är Sveriges mest mångsidiga myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Vi har bred kunskap inom frågor som rör miljö, natur, samhällsutveckling, landsbygd, krisberedskap och många andra samhällsnyttiga områden.

På Enheten för Natur arbetar vi med uppgifter i anslutning till naturreservatsbildning, skötsel av skyddade områden, artskydd och viltfrågor. Sammanlagt är vi ca 40 personer.

I rollen som koordinator för Åtgärdsprogram för hotade arter ingår du i ett team på 14 personer som utgör funktionen för Skötsel och ÅGP på enheten för Natur. Funktionen arbetar med skötsel av naturmiljöer i skyddade områden runt om i länet och driver arbetet med åtgärdsprogrammen.

Arbetsuppgifter
Du kommer i första hand att vara ansvarig för insatser inom åtgärdsprogram för hotade arter. Dessutom kommer du att ansvara för att koordinera uppföljning av skyddade områden. Arbetet med hotade arter handlar både om nationell koordinering och om genomförande av åtgärder i länet. I arbetet ingår att ta fram och sprida information, genomföra och upphandla inventeringar och skötselåtgärder, ta fram skötselplaner för hotade arter och engagera andra aktörer att genomföra åtgärder. Du behöver kunna genomföra en del enklare skötselåtgärder själv som till exempel röjning och slåtter. En del av arbetet innebär också kommunikation med centrala verk, företag, skogsbolag, föreningar och allmänhet liksom samarbete internt på Länsstyrelsen. Arbetet med uppföljning av skyddade områden innebär att planera och se till att inventeringar genomförs i enlighet med uppföljningsplaner. Den operativa uppföljningen sker normalt av konsulter eller egen personal.  Tjänsten är placerad i Gävle.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom biologi eller motsvarande, gärna med naturvårdsinriktning. Kunskaper i GIS är en förutsättning för tjänsten. Du har god datavana och behärskar Officepaketet. B-körkort är ett krav. Du bör ha bred kompetens inom naturvård, stort artintresse och erfarenhet av att arbeta med inventeringar. Du bör även ha erfarenheter av att planera och utföra praktiskt naturvårdsarbete. Erfarenhet från tidigare liknande arbete är meriterande.

Arbetet innehåller kontakt med externa aktörer och vi ser därför att du har förmåga att skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter. Du har god samarbetsförmåga, och arbetar gärna tillsammans med andra. Uppdraget utförs med en hög grad av självständighet, där du strukturerar och planerar ditt arbete. Du tar gärna egna initiativ och sätter igång aktiviteter, samtidigt som du är mån om att uppnå kvalité och resultat i ditt arbete. 

Intervjuer sker löpande, dröj inte med din ansökan.

Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Så snart som möjligt eller enligt överenskommelse
Diarienummer: 1192-2020
Senaste ansökningsdag: 2020-03-05

Ansökan
För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information
Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg


Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Logo

Naturvårdshandläggare med inriktning ÅGP

Ort
Utgår

2020-03-05

Ansök nu

Dela detta jobb