miljojobb.se

Logo

Projektledare

Ort
Kategorier
Utgår

2021-09-26

Ansök nu

Projektledare

Länsstyrelsen är Sveriges mest mångsidiga myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Vi har bred kunskap inom frågor som rör miljö, natur, samhällsutveckling, landsbygd, krisberedskap och många andra samhällsnyttiga områden.

Vi ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi har en viktig uppgift att väga samman perspektiv och tillföra kunskap för att fatta de bästa besluten för Gävleborgs människor, djur och natur.

På Länsstyrelsen Gävleborg arbetar cirka 200 personer, där de flesta är placerade i Gävle. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Därför har Länsstyrelsen startat ett arbete för att bli HBTQ-certifierade. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund.

Enheten för landsbygd och tillväxt arbetar med olika stöd och projektverksamhet för landsbygdsutveckling och rådgivning  till jordbruksföretag i länet. Tolv personer arbetar på enheten.

Arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du att arbeta med genomförande av Gävleborgs handlingsplan för Sveriges livsmedelsstrategi. Du kommer att arbeta med uppföljning, utvärdering och utveckling av mål och åtgärder. Kommunerna är viktiga i utvecklingen av livsmedelsproduktionen. Du ska stödja dem i deras åtgärder och därför är nätverka, koordinera och arrangera aktiviteter viktiga pusselbitar för att bli framgångsrik i uppdraget. Du har tillgång till Gävleborgs handlingsplan för Sveriges livsmedelsstrategi 2018–2030 (se www.livsmedelsstrategigavleborg.se) och prioriterade arbetsområden exempelvis utveckla efterfrågan och betalningsviljan för kött producerat på betesmarker, skogens skafferi, livsmedelsberedskap och generationsväxling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och kunskaper om lantbruk, livsmedelsproduktion och/eller landsbygdsutveckling. Du bör ha arbetslivserfarenhet som koordinator, projekt- eller processledare. Det är meriterande om du har erfarenheter från arbete med regional livsmedelsstrategi/handlingsplan eller från politiskt styrd organisation. 
Goda datakunskaper och ett intresse för digital informationsspridning är ett krav. B-körkort är ett krav.

Vi söker dig som hittar nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Ditt nytänkande ska omsättas i praktiken och leda till resultat. Handlingsplan och tidsplan för aktiviteter finns men du ansvarar själv för att planera, organisera och prioritera det dagliga arbetet på ett effektivt sätt. Samarbete med olika externa aktörer ska fungera genom att du kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du kan lyssna, kommunicera och lösa problem konstruktivt.

Urvalsarbete sker löpande, dröj inte med din ansökan.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: 100&
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tidsbegränsat: 2023-01-31
Diarienummer: 6791-2021
Senaste ansökningsdag: 2021-09-26

Ansökan

För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information

Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg 

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Dela detta jobb

Logo
Projektledare

Länsstyrelsen Gävleborg