miljojobb.se

Stockholmsregionen är i dagsläget en av Europas snabbast växande regioner. Befolkningstillväxten tillsammans med klimatutmaningar och långsiktiga klimat- och hållbarhetsmål inom staden innebär stora krav på Stockholm Vatten och Avfalls verksamheter, inte minst på avfallssidan. Vi jobbar därför ständigt för en resurseffektiv avfallshantering som en viktig och naturlig del av stadsutvecklingen i Stockholm.

Inom Avfallsavdelningen är vi idag drygt 40 medarbetare inom 4 enheter som ansvarar för att insamling och behandling av stockholmarnas avfall sker på ett resurseffektivt sätt med en hög servicenivå och god arbetsmiljö. Verksamheten är taxefinansierad och omsätter ca 460 mnkr om året.

Till enheten Planering och utveckling söker vi nu en projektledare som kommer att arbeta med utredningar, projekt och utveckling kring avfallshanteringen i en stad som verkligen satsar på dessa frågor.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Som projektledare på enheten Planering och utveckling ser du avfallsverksamheten ur ett helhetsperspektiv och arbetar tidigt i stadens planeringsprocesser samt med diverse projekt, utredningar och strategier för att långsiktigt utveckla stadens avfallshantering tillsammans med övriga bolaget och staden.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:

 • arbeta med stadsplaneringsfrågor ur ett avfallsperspektiv
 • hantera remisser, granska program, planer och bygglov
 • budgetera, planera, leda och följa upp utvecklingsprojekt och utredningar
 • samarbeta med, och ge råd till, externa och interna aktörer i frågor som rör stadens avfallshantering
 • medverka i arbetsgrupper med anknytning till kommunal avfallshantering, planfrågor, projekt/utredningar samt andra grupper
 • hantera mark- och infrastrukturfrågor ur ett avfallsperspektiv
 • följa forskning och utveckling inom avfallsområdet
 • utföra andra på enheten förekommande uppgifter, t ex arbeta fram styrdokument och följa upp verksamheten

Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd. Förutom dessa spännande arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat så erbjuds du även goda anställningsförmåner som gym på området, kompetensutveckling och bra flextidsvillkor.

Din bakgrund

Du har:

 • dokumenterad erfarenhet av att arbeta med avfallsfrågor och/eller stadsutvecklingsfrågor samt vana vid utredningsarbete.
 • högskoleutbildning omfattande minst 3 år med inriktning mot samhällsplanering, samhällsbyggnadsteknik, miljöteknik eller annan utbildning som bedöms likvärdig.
 • stort intresse för miljö- och stadsutvecklingsfrågor
 • Erfarenhet från arbete med kommunal avfallshantering och/eller stadsutvecklingsprojekt av olika storlek och karaktär är en merit, likaså GIS-kunskap samt vana att läsa och förstå ritningar och andra plan- och bygghandlingar.
 • förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och behärskar god svenska

Personliga egenskaper

Du har ett stort intresse för stadsutvecklingsfrågor, är trygg, stabil och initiativtagande och har ett självgående arbetssätt. Du trivs med att dela med dig av din kunskap. Du har ett gott omdöme och lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna.

Mer om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med inledande sex månaders provanställning.

Dina frågor

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du Jonas Dahllöf på 08-522 135 61. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, Saco och Ledarna når du via vår växel 08-522 120 00.

Din ansökan

Låter detta intressant? Ansök då till tjänsten senast den 24 juni 2019!

Vi har redan gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av andra rekryteringssajter, annons- och mediesäljare.

 
Logga

Projektledare Avfall

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-24

Ansök nu

Dela detta jobb