miljojobb.se

Projektledare inom Konsument och Arbetsmiljö till SIS

Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Projektledare inom Konsument och Arbetsmiljö till SIS

Har du erfarenhet av att driva processer och leda grupper framåt? Kan du skapa relationer och förtroende? Nu finns möjligheten att leda svenska och internationella grupper inom standardiseringsverksamheten som projektledare.

SIS standardiseringsavdelning består av ca 100 personer. Som medarbetare i sektionen Konsument och Arbetsmiljö hamnar du i en engagerad grupp på 12 personer som vidareutvecklar verksamheten och varandra.

Uppdraget
Som projektledare ansvarar du för att initiera, driva och utveckla standardiseringsarbete tillsammans med deltagare från företag, myndigheter, offentlig sektor, branschorganisationer och intresseföreningar. I arbetet ingår att skapa intresse för standardisering och att initiera och starta nya arbeten som svenska aktörer ser behov av. Du håller dig informerad om omvärldsfaktorer som påverkar våra deltagare så att vårt arbete är relevant och löser sektorns utmaningar.

Du leder arbetet framåt och skapar kreativa diskussioner, driver konsensus och samordnar svenska synpunkter inom internationell standardisering. Du samarbetar med både kollegor och deltagare såväl nationellt som internationellt och företräder Sverige och svenska intressen i internationella sammanhang. Du kommer också att bidra med specifik kunskap kring standardiseringsprocessen, som vi utbildar dig i när du har börjat hos oss. Du sköter delar av den administration som uppdraget kräver.

Under normala omständigheter förekommer resor utomlands och i Sverige.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk examen exempelvis som ingenjör, ekonom eller motsvarande och erfarenhet av projektledning/processledning alternativt annan erfarenhet av att leda.

Sektionen ansvarar för standardisering inom många olika områden så som textil, livsmedel, konsumentprodukter, fysiska och digitala konsumenttjänster, produktsäkerhet, human resources, arbetsmiljöledning, personlig skyddsutrustning eller ergonomi. Som projektledare är du generalist och kan få arbeta med standardisering inom dessa eller andra områden. Det är därför meriterande, men inte nödvändigt, att ha erfarenhet eller kunskap inom något av dessa områden. Vidare är det meriterande med tidigare erfarenhet från internationellt arbete eller arbete med standarder. Har du erfarenhet av att starta upp nya projekt så är det också en fördel. Arbetet sker både på nationell och internationell nivå varvid du behöver ha god förmåga att kommunicera både på engelska och svenska. Kunskap i Office-paketet är ett krav.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Rollen kräver att du är en god relationsbyggare och att du har en mycket god kommunikativ förmåga. Du trivs med att organisera och leda möten, arbeta i team och har förmågan att skapa fungerande nätverk och gemensamma arbetssätt.

Du är trygg i dig själv, lyhörd och strukturerad. För att lyckas behöver du trivas med externa kontakter och kunna ta initiativ samtidigt som du kan jobba mål- och teamorienterat och i administrativa processer och system. Du behöver också ha förmågan att tänka i nya banor, vara orädd och kunna stå för tagna beslut. Ett prestigelöst förhållningssätt är viktigt internt och i förhållande till våra kunder.

Ytterligare information
Har du frågor är du välkommen att kontakta Magnus Davidsson sektionschef Konsument- och arbetsmiljö, 08-555 520 09. Är du intresserad, ansök då senast 2021-08-15. Urval och intervjuer kommer att ske efter sista ansökningsdag.

Provanställning tillämpas.

 

Dela detta jobb

Projektledare inom Konsument och Arbetsmiljö till SIS

Svenska institutet för standarder