miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Reaktorfysiker

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-03-10

Ansök nu

Reaktorfysiker

Vill du vara med och skapa en fossilfri framtid? Är du intresserad av kärnkraft och beräkningar inom området reaktorfysik och trivs i en roll där du får använda din analytiska förmåga och utveckla din tekniska kompetens?
 
Vattenfall Nuclear Fuel AB erbjuder ett spännande arbete där du får vara del av ett kompetent team som värdesätter samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap.
 
Dina arbetsuppgifter

Som reaktorfysiker på enheten Härdfysik kommer du att arbeta med:
 
• Nukleär Design av bränsle till Forsmarks reaktorer

• Härddesign vid årlig omladdning av reaktorerna i Forsmark

• Uppföljning och utvärdering av härdmodeller jämfört med drift av reaktorer

• Validering av beräkningskoder och modeller som används i våra processer

• Kvalificering av nya bränslekonstruktioner

• Tekniskt stöd för diverse olika frågor relaterade till reaktorfysik
 
Dina erfarenheter och kvalifikationer

• Civilingenjörsexamen med teknisk inriktning, reaktor-/härdfysik är meriterande

• Arbetslivserfarenhet inom kärnbränsleområdet eller närliggande område är meriterande

• Du uttrycker dig väl muntligt och skriftligt på både svenska och engelska

• B-körkort
 
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är analytisk, effektiv och får rätt saker gjorda med bra kvalitet. Du arbetar självständigt och tar egna initiativ samtidigt som du lyssnar på kollegornas tankar och argument. Att arbeta i team är en självklarhet och med din öppenhet och positivitet bidrar du till gruppens gemenskap.
 
Vi erbjuder dig goda möjligheter för vidareutveckling inom närliggande områden. Förutom härdfysik finns det möjlighet att även utvecklas inom bl.a. dessa områden:

• Arbete med allt från kriticitet till materialkunskap genom uppdrag från SKB

• Ingå i större tekniska uppdrag som sker i nära samarbete med våra övriga enheter, såsom t.ex. säkerhetsanalys och mjukvaror
• Planera och leda diverse olika tekniska uppdrag 
Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv. Genom vår friskvårdsgrupp, bestående av medarbetare från Vattenfall Nuclear Fuel, anordnas team-building aktiviteter året om. Under hösten lyckades vi komma iväg på Rain Man med Jonas Karlsson och Robert Gustafsson på Oscarsteatern!
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
 
Vad säger gruppen?

Jacob: I arbetslaget finns trevliga och kompetenta medarbetare. Det går bra att fråga om hjälp och det finns goda utvecklingsmöjligheter.

Karolina: Vattenfall Nuclear Fuel har en central roll inom Vattenfalls kärnkraftsverksamhet och har med sina nära relationer med kraftverken Forsmark och Ringhals, god möjlighet att påverka strategival i härd- och bränslerelaterade frågor. Företaget uppmuntrar till regelbundna besök på kärnkraftverken.
 


Placeringsort är Solna. Du förväntas arbeta ca 4-8 veckor per år på plats i Forsmark.
 
För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef, Malin Löwe, 076-1398762. För information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 070-218 77 90.
 
Fackliga representanter är Gustaf Treiber (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
 
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 24 januari 2022.
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 
Vår organisation

Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom BA Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga av Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bland annat analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla och långsiktigt säkra kompetens inom valda tekniska discipliner. Det är med fokus högkvalitativ leverans och kompetens som FE&P skapar värde för Vattenfall och tryggar en säker och pålitlig elproduktion. Vi arbetar även aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av vår verksamhet. Detta för att vara bland de bästa inom våra områden men även för att nå Vattenfalls mål om att bli fossilfria inom en generation.

 

Dela detta jobb

Reaktorfysiker

Vattenfall AB