miljojobb.se

Säkerhetsstrateg inom trygghetsfrågor till Säkerhetsenheten

Ansök nu

Säkerhetsstrateg inom trygghetsfrågor till Säkerhetsenheten

Sista ansökningsdatum: 2020-11-01
Referensnummer: 5718

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Emelie Törnvall, Rekryteringskonsult på AS&B Executive, 070-616 11 58, Emelie-tornvall@asb-executive.se

Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare Vision, 013-20 71 40, britt-marie.sandstrom@linkoping.se

Eva Stjärnström Nilsson, Facklig företrädare SSR, 013- 20 78 54

Magnus Thor, Facklig företrädare, SACO, 013-207743, Magnus.Thor@linkoping.se

 

Ansök här! För dig med skyddad identitet

 

Om arbetsplatsen

Var med och driv kommunens viktiga trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete tillsammans med Säkerhetsenheten!

Linköpings kommun bedriver ett säkerhets- och trygghetsarbete där Säkerhetsenheten är en viktig del. Enhetens arbete består av olika delar som det brottsförebyggande arbetet men även delar som säkerhetsskydd och civilt försvar. Säkerhetsenheten består av 11 personer som samverkar för att ge stödjande insatser till kommunens tjänstepersoner, kommunpolitiker, kommunala verksamheter och kommuninvånare. Arbetet bedrivs på strategisk nivå där du som medarbetare erbjuds stort ansvar att driva och utveckla ditt ansvarsområde och arbeta tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor. 

Med anledning av den utvecklingsprocess Säkerhetsenheten befinner sig i kommer enheten att utökas med en ny tjänst. Vi söker därför dig som vill vara med på denna utvecklingsresa i rollen som säkerhetsstrateg med ansvar för trygghetsfrågor. 

Arbetsbeskrivning

Som säkerhetsstrateg med ansvar för trygghetsfrågor kommer du att arbeta med trygghetsskapande och brottsförebyggande frågor. Tjänsten innebär att du är funktionsansvarig för Effektiv Samordning för Trygghet (EST) vilket är en ny metod som Säkerhetsenheten arbetar med. Funktionsansvaret innebär att vara kontaktperson och Säkerhetsenhetens specialist inom EST. Vidare driver du utveckling, ger förslag på inriktning och åtgärder inom EST. Du kommer huvudsakligen att driva och utveckla arbetet med EST och under övrig tid arbeta med andra förekommande trygghetsfrågor och gemensamma frågor för Säkerhetsenheten.

EST är ett systematiskt arbetssätt som bygger på kunskapsbaserad brottsprevention. Målet är att minska och förebygga brott och otrygghet genom tidiga insatser när problem uppstår eller är på väg att kunna inträffa. Som säkerhetsstrateg är du ansvarig för denna metod och att utveckla arbetet för att förebygga brott och otrygghet. Det innebär samverkan med polis, räddningstjänst och aktörer inom kommunen och näringslivet. Tillsammans tar ni fram orsaksanalyser och åtgärdsplaner. Din roll är att vara sammankallande, hålla sammanträden, samla in och bearbeta statistik och underlag till orsaksanalys och åtgärdsplan. Det är en samverkande roll med många kontaktytor och gemensamt arbete.   

Du kommer in i en spännande och strategiskt viktig utvecklingsfas och vi hoppas att du vill vara med och bidra till vårt arbete! 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan relevant utbildning inom säkerhet och krishantering, kriminologi eller annan för tjänsten lämplig utbildning. Du har arbetat ett antal år med strategiska säkerhetsfrågor och/eller brottsförebyggande arbete. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta för en kommun eller annan politisk styrd organisation samt om du tidigare arbetat med EST.

Eftersom arbetet innebär både interna och externa kontakter behöver du ha god samarbetsförmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du trivs i en samverkande roll och är trygg i att driva samverkansmöten och tala inför exempelvis politiker. Du är driven och målmedveten i ditt arbete att verka inom givna ramar för att nå uppsatta mål. Att arbeta tillsammans och hjälpas åt är en självklarhet för dig. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet samt kan hantera känslig information. För att lyckas i rollen behöver du också vara initiativtagande och strukturerad i ditt arbete. 

B-körkort är ett krav för tjänsten. 

Då anställningen för tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Den genomförs av Linköpings kommun när urvalsprocessen är klar.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5718

Dela detta jobb

Säkerhetsstrateg inom trygghetsfrågor till Säkerhetsenheten

Linköpings kommun