miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior Arbetsmiljöingenjör till Elis Textil Service

Vi söker en senior specialist inom arbetsmiljö, hälsa och säkerhet som vill leda och utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet på våra 26 anläggningar runtom i Sverige!

Mer om företaget

Elis (f.d. Berendsen) är ledande inom textilservice både i Sverige och Europa, och hanterar varje år mer än 75 000 ton arbetskläder, lakan, handdukar, hygienutrustning och mattor åt hotell, restauranger, vårdgivare, industrier och fastighetsägare.

Vi har 70 års erfarenhet av cirkulära hyrlösningar, och genom att äga hela kedjan från design till logistik, tvätt och återvinning kan vi optimera både miljöprestanda och effektivitet. Vi har höga ambitioner inom hållbarhet och vi blev 2020 det första bolaget i Sverige att bli tredjepartscertifierade för vårt arbete med FNs 17 globala mål för hållbar utveckling.

Elis Textil Service AB ingår i Elis, ett börsnoterat franskt bolag. I Sverige är vi 1400 medarbetare och omsätter 2,3 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Malmö och vi har 26 anläggningar spridda över landet. Vi är certifierade enligt ISO 45001, 9001 och 14001. Flera anläggningar därtill Svanen-certifierade och vissa arbetar med EN 14065.

Uppdraget

Du kommer att ingå i den centrala avdelningen för Hållbarhet och QHSE, som leds av hållbarhetschefen och består av två specialister inom kvalitet, miljö och hållbarhet - samt den Arbetsmiljöingenjör som vi nu söker.

Ditt huvudsakliga uppdrag blir att driva och utveckla arbetet kring arbetsmiljö, hälsa och säkerhet på våra 26 olika anläggningar som finns från Limhamn i söder till Luleå i norr. Det innebär bl.a. att du är drivande i det systematiska arbetsmiljöarbetet som är en del i det kontinuerliga arbetet med att minska olycksfall och skador i verksamheten. Du stöttar organisationen genom att vidareutveckla och implementera vårt ledningssystem, policys, arbetsprocesser, rutiner, instruktioner och praxis på anläggningarna. Du har ansvar för att driva och följa upp centrala nyckeltal inom ditt specialistområde.

Dina huvudsakliga mottagare är dryga tjugotalet olika platschefer samt lokala QHSE-resurser på respektive anläggning. Respektive Platschef är formellt ansvarig för kontakt, korrespondens och rapportering till Arbetsmiljöverket. Du bistår Platscheferna med råd och stöd, men driver och utmanar även dessa gällande systematiskt arbetsmiljöarbete.

Mer om rollen

Din huvudsakliga uppgift är att minska olycksfall och skador samt säkerställa lagefterlevnad. För att få inrapporterade tillbud och skapa ett bra skyddskommittéarbete med tillhörande skyddsronder, riskbedömningar etc måste du vara nära verksamheten, vinna respekt och inge förtroende. Du finns som ett stöd till cheferna och hjälper till där det behövs. Detta är en samordningstjänst vilket innebär att du är den som tolkar nya direktiv och förändringar (AFSar), filtrerar och kommunicerar det som är relevant på ett lättillgängligt sätt.

Elis verksamhet har riskmoment som exempelvis brand, maskiner (CE-märkning), fordon, utrustning och kemikalier, men också vid hanteringen av inkommande gods där skärande och stickande föremål kan återfinnas.

Du är med och genomför internrevisioner som revisionsledare samt medverkar och stöttar vid externa revisioner när det kommer till arbetsmiljö, hälsa och säkerhet. Du bidrar till att utveckla säkerhetskulturen i bolaget och stimulerar till arbetet med ständiga förbättringar.

Placeringsort är Malmö, men du kommer att besöka våra anläggningar från Limhamn till Luleå för att supportera arbetet på plats. Räkna med ca 40-60 resdagar/år, körkort krävs. Du planerar själv dina resor i tjänsten, i samråd med berörda kollegor och närmaste chef.

Vem letar vi efter?

Vi ser att du har relevant utbildning och minst 5 års praktisk och operativ erfarenhet av att ha arbetat som specialist med arbetsmiljö, hälsa och säkerhet i tillverkande industri där du hanterat frågor kring teknik, process och flöden samt riskerna kring olika element. Med en akademisk och/eller teknisk bakgrund har du förmågan att finna praktiska tillvägagångssätt som möter förväntningar och krav från myndigheter och andra intressenter.

En avgörande egenskap för att du ska lyckas är din kommunikativa förmåga. Du kommer bl.a. att hantera 20 olika platschefer som ansvarar för olika typer av anläggningar. Du har förmågan att förklara och övertyga interna och externa intressenter på ett engagerande och pedagogiskt sätt. Du kan relatera till och bygga vidare på olika personers intresse, erfarenheter och kunskapsnivå och lägga samtalet på mottagarens nivå. Du måste kunna balansera mellan att vara coachande och ödmjuk då du tillhör en central supportfunktion, samtidigt som du har viss pondus.

Du trivs med att planera och driva dina uppgifter självständigt, i nära dialog med dina närmaste kollegor i teamet. Du kommer även ha viss kontakt med QHSE-kollegor i andra länder inom koncernen, för att t ex verkställa koncernövergripande initiativ samt utbyta erfarenheter. Därför behöver du vara flytande i såväl svenska som engelska.

Hur ansöker jag då denna tjänst?

I denna rekrytering har Elis Textil Service AB tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Markus Holmgren på Macavoy, 0735-195481.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vem är Macavoy AB?

Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med ingenjörs bakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av aktuella tjänster.

 

Dela detta jobb

Senior Arbetsmiljöingenjör till Elis Textil Service

Macavoy AB