miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Sjukhuskemist/Molekylärbiolog till ME Klinisk genetik och CMMS

Ort
Kategorier
Utgår

2022-02-06

Ansök nu

Sjukhuskemist/Molekylärbiolog till ME Klinisk genetik och CMMS

Referens nummer

2022/50

Vi erbjuder
Klinisk Genetik och CMMS är en medicinsk enhet, med två sektioner Klinisk genetik och CMMS, som tillhör funktionen Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK). Våra analyser är i utvecklingens framkant och bidrar till att fler patienter får en korrekt diagnos.

Vi erbjuder ett givande och varierat jobb vid Centrum för Medfödda Metabola Sjukdomar (CMMS) vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, som är ett specialistlaboratorium för utredning av patienter med en misstänkt ärftlig rubbning i någon av de kemiska reaktionerna i kroppens metabolism. Vid CMMS genomförs också den rikstäckande screeningen av nyfödda för medfödda ämnesomsättningssjukdomar med det så kallade PKU-provet.

Vi använder molekylärbiologiska och biokemiska analyser för diagnostik av patienter. Laboratoriet är i en fas av snabb utveckling där analys av helgenomsekvenseringsdata har blivit standard medan analyser som transkriptom sekvensering (RNAseq) och digital droplet PCR (ddPCR) är på god väg att implementeras.

Om tjänsten
Du kommer att vara placerad på enheten DNA & Cell. Patienter från hela landet remitteras till CMMS för en genetisk utredning där misstanken är en medfödd ämnesomsättningsdefekt. Det rör sig om en stor grupp olika sjukdomar med vitt skilda symtom som ofta är behandlingsbara, förutsatt att diagnos ställs och behandling sätts in före permanenta skador. Många av dessa patienter undersöks med helgenomsekvensering där själva sekvenseringen utförs i vårt samarbetslab Clinical Genomics, SciLifeLab men granskning av data genomförs på CMMS av våra molekylärbiologer och specialistläkare. CMMS har flera olika in silico genpaneler och därmed granskar vi bara de gener som är kopplade till en viss sjukdom. Alla fynd verifieras på CMMS med Sanger sekvensering av DNA och/eller MLPA. Dessutom använder vi rutinmässigt andra molekylärbiologiska metoder såsom Southern blotting, RFLP och analys av mRNA.

På cellabbet tar vi emot hudbiopsier från patienter för odling av fibroblaster som kan användas för metabola studier, enzymbestämningar och molekylära analyser. Odling av andra celltyper som amniocyter och myoblaster kan förekomma.

Huvuddelen av ditt arbete är diagnostik av patientprover men vi bedriver även en hel del utvecklingsarbete och forskning.

Vi söker
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av arbete med molekylärbiologiska tekniker och en bakgrund inom genetik. Som molekylärbiolog på CMMS är det viktigt med ett gott samarbete med våra biomedicinska analytiker, bioinformatiker och specialistläkare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är noggrann. Vi förväntar oss även att du är van att självständigt söka information genom att läsa vetenskapliga publikationer och söka på olika databaser på internet.

Vi arbetar utifrån Karolinska Universitetssjukhusets värderingar - Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet - vilka är självklara i din yrkesroll.

Kvalifikationer
Krav:

  • Disputerad inom cell- och molekylärbiologi eller motsvarande.

  • Goda kunskaper i svenska och engelska språket, både skriftligt och muntligt.

Meriterande:

  • Bred erfarenhet av arbete med molekylärbiologiska metoder och metodutveckling.

Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. Personligt brev
2. CV


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion. Verksamheten spänner över hela det diagnostiska området inom laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset.

MDK är centrum för kompetensmässigt och tekniskt ledande diagnostik, intervention och behandling som tillgodoser patienternas behov idag och i framtiden.

 

"Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion."


Läs mer om Region Stockholm på regionstockholm.se(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Naturvetarna, Leif Karlsson

Telefon
leif.e.karlsson@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Sjukhuskemist/Molekylärbiolog till ME Klinisk genetik och CMMS

Karolinska Universitetssjukhuset