miljojobb.se

Är du en driven student med stort hållbarhetsintresse? Är du duktig på att skriva och gillar att driva egna projekt - då har vi sommarjobbet för dig!

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi.

Vår uppgift är att säkerställa att göteborgarna alltid har tillgång till prisvärd, leveranssäker och miljöklok energi. För att begränsa vår miljöpåverkan satsar vi på förnybar energi, energieffektivisering och resurseffektiv energianvändning. Målet är att all fjärrvärme inom inom några år endast ska produceras av förnybara eller återvunna energikällor. Sedan 2010 har Göteborg Energi delat ut stipendier från sin Miljöfond, och från 2018 under det nya namnet Tänk.Om. Syftet med stipendiet har varit att bidra till nytänkande och hållbar utveckling inom energiområdet, samt att förmedla denna kunskap. År 2018 delades cirka en miljon kronor ut i stipendier till 6 olika stipendiater. Det är viktigt att följa upp Tänk.Om och de stipendier som delats ut, för att säkerställa att pengarna har gått till rätt syften, och för att sprida information och kunskap som kommit fram genom de beviljade projekten.

Din uppgift blir att följa upp 2019 och tidigare års stipendiater, för att följa upp om projekten är genomförda och vad resultatet av projekten har blivit, samt hur stor roll stipendiet har spelat för deras möjlighet att uppnå resultaten. Detta gör du genom att kontakta stipendiater för intervjuer och med enkäter. En analys av stipendiet ska också göras genom att sammanställa statistik för stipendiet. Det gäller exempelvis antal sökande, ålders- och könsfördelning på stipendiater, antalet röstande, och så vidare. Även viss arkivering ska göras.

Sommarjobbet pågår under totalt 5 veckor uppdelat på juni och augusti. Förslagsvis vecka 24-26 (eller 23-25) samt 33-34.

I din roll kommer du att:

  • Kontakta stipendiater genom intervjuer och genom enkäter
  • Sammanställa och analysera statistik för stipendiet
  • Sammanställa intervjuer, enkäter och statistik i en rapport och i en presentation
  • Självständigt planera och utföra ditt arbete
  • Arkivera dokument från tidigare års arbete 

Vi söker dig som:

  • har en pågående högskoleutbildning, gärna inom energi eller miljö.
  • tycker om att ta kontakt med människor
  • är van att arbeta och driva projekt självständigt.
  • är duktig på att skriva, och behärskar både Word och Excel.
  • har ett stort intresse för hållbarhetsfrågor

Ansök senast den 1 mars men gärna tidigare eftersom urval sker löpande under ansökningsperioden. Vänligen bifoga studieintyg, CV samt personligt brev i din ansökan.

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Välkommen med din ansökan! 

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Säsongsarbetare

Sista ansökningsdag:
2020-03-01

Kontaktpersoner
Håkan Mattiasson, enhetschef
tfn: 031-633122
mob: 0705-849528

Sommarjobb - Utvärdering av Tänk Om

Företag Göteborg Energi
Ort
Kategorier
Utgår

2020-03-01

Ansök nu

Dela detta jobb