miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Statsinspektör

Företag Livsmedelsverket
Ort
Utgår

2021-12-03

Ansök nu

Statsinspektör

Ref 2021/05248

Som statsinspektör Livsmedelsverket arbetar du med kontroll för kvalitet i livsmedelsproduktionen – för konsumenternas hälsa och för att genom bra livsmedelskontroll underlätta för livsmedelsföretagen att göra rätt. Du verkar för att upptäcka och avvärja risker i livsmedelsproduktionen. Nu söker vi en ny medarbetare till Uppsala.

Kontroll för kvalitet

Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. I den här rollen har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.

Arbetsuppgifter

Som statsinspektör kontrollerar du att livsmedelsföretagare följer livsmedelslagstiftningen och du planerar, genomför och följer upp inspektioner och revisioner. I rollen ingår att genom bra och tydlig livsmedelskontroll ge rätt förutsättning för Livsmedelsföretagare och underlätta för dem att göra rätt. Du har daglig kontakt med företagare och kontrollerar både större och mindre verksamheter. Administrativa uppgifter som att handlägga ärenden kopplade till olika typer av livsmedelsanläggningar ingår också i rollen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en naturvetenskaplig högskoleutbildning, till exempel miljö- och hälsoskydd, agronom, veterinär eller annan likvärdig utbildning. Även du som är utbildad livsmedelskontrollant är behörig att söka. Du har flerårig arbetslivserfarenhet av livsmedelskontroll i närtid och har under denna period även arbetat med kontroll av animalieanläggningar och 853-godkända livsmedelsföretag. Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i tal och skrift på engelska. Du ska ha en god administrativ förmåga. B-körkort är ett krav.

Som person behöver du vara självgående och kunna ta egna välgrundade beslut och initiativ. Du är trygg i dig själv och de beslut du fattar. Tjänsten ställer även höga krav på god samarbetsförmåga, det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Samråd med företagare och andra intressenter är en central del av arbetet, vilket kräver att du är tydlig och lyhörd i din kommunikation. Vi kommer att lägga stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande teamchef Kristina Dellrud, eller avdelningschef Petter Jonsson. Representant för SACO är Lena Janson och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2021-12-03. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Kontroll/Kontroll av livsmedelsföretag och gränskontroll

Placeringsort: Placeringsort kan diskuteras

Diarienummer: 2021/05114

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg/intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid eventuell intervju. Vi kommer även efterfråga referenser.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Dela detta jobb

Statsinspektör

Livsmedelsverket