miljojobb.se

Statsinspektör med fokus på utveckling av livsmedelskontrollen

Ansök nu

Statsinspektör med fokus på utveckling av livsmedelskontrollen

Vill du vara med på resan att utveckla Sveriges livsmedelskontroll? Trivs du med att jobba med en kombination av utredande uppgifter och en utåtriktad roll med ett stort kontaktnät? Här finns chansen att göra skillnad i viktiga samhällsfrågor som rör oss alla. Välkommen med din ansökan!

Avdelning Kontrolledning

Vi är 15 medarbetare som arbetar med att leda, utveckla och följa upp den livsmedelskontroll som görs av kommuner, länsstyrelser och Livsmedelsverket. Vi arbetar för en kontroll som är likvärdig, rättssäker och verkningsfull. På avdelningen finns bland annat samordningsansvaret för den nationella kontrollplanen, samordningen av Sante F-revisioner och ansvaret för den årliga rapporten till EU-kommissionen.  Kontrolledning är en av fyra avdelningar inom område Styrning och vägledning. På Livsmedelsverket i Uppsala arbetar vi i nybyggda lokaler med ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

Arbetsuppgifter

Hos oss får du vara med i att leda och utveckla landets livsmedelskontroll på längre sikt. I arbetet ansvarar du för att hantera komplexa regeringsuppdrag och andra projekt, där det är avgörande att du involverar rätt kompetens. Du har ett strategiskt fokus och bidrar med utredningar och analyser samt skriver rapporter. Tillsammans med kollegor utvecklar du även Livsmedelsverkets stöd till kontrollmyndigheter och branschorganisationer. Du kommunicerar tolkningar av lagstiftning och skriver vägledande texter till företag och kontrollmyndigheter samt skapar innehåll till utbildningar och konferenser. Du skapar och underhåller relationer och nätverk och du har många möjligheter att presentera ditt arbete i olika sammanhang.  Exempel på arbete som pågår på avdelningen är utveckling av en ny riskklassningsmodell och en uppföljningsmodell för livsmedelskontrollen. Vi ansvarar också för ett regeringsuppdrag om vildsvin och utvecklar nya operativa mål för 2023-2025.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen inom naturvetenskap eller samhällsvetenskap (t.ex. agronom, miljö- och hälsoskyddsinspektör eller jurist). För att kunna ansvara för de komplexa arbetsuppgifter som ingår i rollen krävs att du har mångårig arbetslivserfarenhet av utredning och presentation. Erfarenhet från livsmedelskontroll, annan offentlig tillsyn eller livsmedelsföretag är meriterande, liksom arbete som projektledare. Rollen kräver en mycket god skriftlig och verbal förmåga på såväl svenska som engelska.

Som person har du ett fokus på långsiktiga, strategiska livsmedelsfrågor och du har en stark analytisk förmåga.  Du är trygg i dig själv och kommunicerar tydligt, i kombination med att du är lyhörd för andras tillskott och idéer.  För att vara framgångsrik i jobbet krävs att du är van att skapa, upprätthålla, driva och ingå i nätverk och ha många kontaktytor. Du tar ansvar för och driver dina uppgifter självständigt, men trivs även bra med att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Övrig information
All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande avdelningschef Åsa Kjellgren. Representant för Saco-s är Karin Neil Persson och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2021-09-26. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Januari 2022 eller enligt överenskommelse

Område/avdelning: Styrning och vägledning/Kontrolledning

Placeringsort: Uppsala

Diarienummer: 2021/03955

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Dela detta jobb

Statsinspektör med fokus på utveckling av livsmedelskontrollen

Livsmedelsverket