miljojobb.se

Strategisk miljöingenjör – Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-04-14

Ansök nu

Strategisk miljöingenjör – Forsmarks Kraftgrupp

Är du intresserad av ett utvecklade och engagerande arbete med stor möjlighet att påverka? Vill du även vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en strategisk miljöingenjör till enheten Miljö & Arbetsmiljö på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet
Enheten Miljö & Arbetsmiljö består idag av ett härligt team med hög kompetens och stort engagemang inom våra professioner yttre miljö, arbetsmiljö, elsäkerhet, personlig skyddsutrustning och transport av farligt gods.

Vi erbjuder dig ett arbete där du får vara med och påverka, utveckla, bygga relationer och nätverk samt samverka med medarbetare på alla nivåer, myndigheter, institutioner och motsvarande kollegor på Ringhals och Vattenfalls övriga verksamheter. Du får ett omväxlande arbete där du kommer att driva många olika typer av miljöfrågor.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att tillsammans med en annan miljöingenjör vara ett stöd till Forsmarks organisation i operativa miljöfrågor. Tjänsten innebär bland annat att utföra miljöriskanalyser, implementera förbättringar av miljöpåverkande aktiviteter och utveckla vårt ledningssystem enligt kraven i ISO 14001.

Rollen omfattar också att hålla interna miljöutbildningar, följa upp och säkerställa verksamhetens uppfyllande av legala krav, miljödomen, övriga tillstånd och att en ständig förbättring sker av vår miljöprestanda. I arbetet ingår även att hantera frågor/granskningar gällande kemikalier ur miljösynpunkt för avdelningen Skydd.

Om dig

Vi ser gärna att du har

  • Akademisk utbildning inom område som är relevant för tjänsten
  • Dokumenterad kunskap och erfarenhet rörande miljöarbete inom industri eller myndighet
  • Goda kunskaper om lagar och krav inom området och kraven i ISO 14001
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet av myndighetskontakter
  • Erfarenhet av arbete med kemikalier ur miljösynpunkt

Som person är du självgående och du driver aktivt och strukturerat ditt arbete framåt. Du är tydlig i din kommunikation och du har en god förmåga att få med dig andra, du säkerställer förväntningar, påminner och följer upp. I rollen stöttar du organisationen och det är därför viktigt att du är serviceinriktad och har ett genuint intresse att hjälpa andra. Du är uthållig och förblir motiverad tills projektet är avslutat eller resultat är uppnådda. Din kunskap inom miljöområdet är av stor vikt och du arbetar aktivt med att bibehålla och utveckla din egen kunskap samtidigt som du också delar med dig av din kunskap till andra.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Anna Björnwall tfn 070-380 40 46

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073-801 45 80

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna – Christer Gustafsson, SEKO – Ann-Kristin Wiik Pettersson, Unionen – Lars-Göran Persson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 14 april 2021

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Strategisk miljöingenjör – Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB