miljojobb.se

logga

Tillstånd & designchef - inom miljö och förnybar energi

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-17

Ansök nu

Tillstånd & designchef - inom miljö och förnybar energi

Vi söker nu för kunds räkning, dig som har erfarenhet och ett brinnande intresse för förnybar energi! Du har en utbildning inom miljöteknik eller miljörätt i botten och vill jobba hos ett företag som tänker och lever energi – sol, vind och bioenergi och vars uppdrag är att göra förnybar energi ännu bättre. Du kommer jobba självständigt i en ledande och drivande roll och här välkomnas nya idéer och tankar!

Arbetsbeskrivning
Du tar aktivt ledningen i screening-, tillstånds- och designfasen av utvalda förnybara energiprojekt. Som expert på miljöaspekter undersöker du potentiella platser för projektutveckling av förnybar energi och stöder beslutsprocessen genom att ge rekommendationer och skapa genomförbarhetsrapporter. Du är den som ser till att alla miljöaspekter beaktas när du planerar och bygger ett projekt för förnybar energi och upprättar egna miljökonsekvensbedömningar (Sv MKB). Du stöder aktivt utformningen av det förnybara energikraftverket (vindkraft eller solceller) med hänsyn till data från kartläggning samt preliminär bedömning av elnät och infrastruktur. I rollen ingår att hantera hela tillståndsansökningen, inklusive arrangemang av lämpliga utredningar, val av data för tillståndsansökan men också leda och stötta berörda konsulter. Du representerar företaget vid offentliga utfrågningar och samråd, i samarbete med kollegor (och andra intressenter) och är en viktig kontaktperson till lokala myndigheter och andra intressenter, men även hanterar tillstånds- och miljöaspekter av due diligence-processer för projektförvärv.

Din profil

  • Du har en universitetsexamen i miljöteknik, miljörätt eller har en liknande relevant utbildningsbakgrund

  • Du har minst 3 års arbetserfarenhet inom utveckling av greenfield-projekt, tillstånds- och designprocesser för vind- och / eller solenergiprojekt eller andra större infrastrukturprojekt, erfarenhet av projektförvärv / försäljning är ett plus

  • Du kombinerar en stark kommersiell anda med expertkunskap om miljöfrågor

  • Du är kommunikativ och entusiastisk och kan bygga relationer, förtroende och respekt med myndigheter, kunder och andra intressenter

  • Du är en bra förhandlare som är övertygande, men ändå känslig för olika mentaliteter och metoder

  • Goda kunskaper i att hantera budget och resurser baserat på projektplaner

  • Trivs med att ta stort eget ansvar, entreprenörsförståelse och flexibilitet

  • Du talar och skriver flytande svenska och engelska

  • Internationell erfarenhet i en mångkulturell miljö är ett plus

Tjänsten är på heltid och du kommer vara placerad i Malmö.

Företaget är ledande och global utvecklare av förnybar energi, tjänsteleverantör, distributör och energilösningsleverantör. De har verksamhet i hela Europa, Nordamerika och Asien och Stillahavsområdet och är i en mycket expansiv fas.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Kvist på Jurek Rekrytering & Bemanning via karin.kvist@jurek.se eller på 073-942 56 10. Urvalsprocessen sker löpande och du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Observera att vi inte tar emot ansökningar/CV via mail pga GDPR.

Sista ansökningsdag 17 januari.  

Dela detta jobb

logga
Tillstånd & designchef - inom miljö och förnybar energi

Jurek