miljojobb.se

Tillståndsspecialist – Vattenfall Eldistribution AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-02-28

Ansök nu

Tillståndsspecialist – Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vill du vara med och utveckla arbetet inom koncessioner i ett engagerat team?

Avdelningen Tillstånd & Rättigheter inom Vattenfall Eldistribution arbetar med att säkra nya tillstånd och rättigheter för kraftledningar vilka är förutsättningar för att företaget ska kunna bygga och underhålla elnätet. Vi är idag 26 personer på avdelningen som arbetar i tre team placerade på våra kontor i Luleå, Solna och Trollhättan. Då en av våra nuvarande medarbetare valt att gå över till en annan del av Vattenfallkoncernen behöver vi en ny resurs till vårt team i Luleå.

Du kommer att

Som tillsståndsspecialist kommer du att arbeta med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter. Teamet har ett brett ansvarsområde och det finns i viss mån möjlighet att utifrån din profil och dina erfarenheter anpassa vilka områden just du kommer bidra inom. Huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen är att:

  • Självständigt driva koncessions/tillståndsprocesser för kraftledningar

  • Tillsammans med kollegor genomföra samråd med myndigheter och allmänhet

  • Styra och följa upp externa konsulter samt kvalitetssäkra projektleveranser

  • Bidra med sakkunskap och stötta kollegor på andra avdelningar

  • Säkerställa förvaltning av bolagets koncessioner

Du kommer också vara delaktig i arbetet med att löpande utveckla verksamheten vad gäller såväl processer som arbetssätt.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en utbildning inom exempelvis lantmäteri, samhällsbyggnad, miljö eller annat relevant område. Vidare har du erfarenhet av att driva tillståndsfrågor inom infrastruktur.

Arbetet innebär många kontaktytor såväl externt som internt. Dina externa kontakter utgörs bl.a. av myndigheter, intresseorganisationer, fastighetsägare och samarbetspartners. Internt arbetar du nära dina kollegor på avdelningen samtidigt som du också samarbetar med många övriga funktioner inom bolaget. Därför är du utåtriktad och har förmåga att arbeta effektivt både självständigt och i grupp. Du har också lätt att uttrycka dig professionellt i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du trivs och bidrar i utvecklingsprocesser. Körkort klass B är ett krav.

Det är meriterande om du

  • Har erfarenhet från miljörättsliga processer.

  • Har erfarenhet av att målinriktat leda och styra tillstånds/infrastrukturprojekt.

  • Har erfarenhet av att arbeta processorienterat.

  • Har erfarenhet från energibranschen i allmänhet och elnät i synnerhet.

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se 

Övrig information

Rekryterande chef: Stig Sörlin, 070 271 56 23

Rekryterare: Johan Macdonald, 073 085 27 63

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Tillståndsspecialist

Placeringsort: Luleå

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!  

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.

Dela detta jobb

Tillståndsspecialist – Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall AB