miljojobb.se

Tillståndsspecialist, Vattenfall havsbaserad vindkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-03-01

Ansök nu

Tillståndsspecialist, Vattenfall havsbaserad vindkraft

Tillståndsspecialist, havsbaserad vindkraft på Vattenfall

Vårt team inom den havsbaserade vindkraften växer och vi söker därför dig som kan komma in och dela din kompetens tillsammans med vårt vinnande team. Här ges du möjligheten att bli en del av en positiv, kompetent, engagerad och entusiasmerande grupp som brinner för att dagligen vara med och påverka vår framtid. Vattenfall har en tydlig målbild – att vi ska bli ”fossilfri inom en generation”

Som Tillståndsspecialist är du i allra högsta grad en bidragande faktor i detta intressanta och utvecklande arbete!

Som Tillståndsspecialist är en av dina viktiga uppgifter att säkerställa våra miljötillstånd för portföljen av svenska havsbaserade vindprojekt. Vi söker kandidater från en rad industrier som har en bakgrund i miljötillståndsprocesser, inklusive kunskap om miljökonsekvensbedömning och Natura 2000-tillståndsprocessen.

Rollen kommer att kräva effektiv kommunikation med relevanta myndigheter och intressenter och det förväntas därför att den sökande behärskar flytande svenska både i tal och i skrift.

Tillståndsprövningsspecialisten kommer höra till Business Area Wind´s team ”Permitting and Development” som omfattar både kompetenser kring havsbaserade vindparkstillstånd och samrådskompetens för alla de länder i norra Europa där Vattenfall verkar. Vattenfall är en av Europas största elproducenter och värmeproducent och verkar i Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien. Vår strategi är att minska utsläppen från elkraftproduktion med en färdplan för att uppnå klimatneutralitet år 2050.

Inom Vattenfall har vi det tydliga målet att möjliggöra ett fossilfritt samhälle inom en generation. Denna ambition inkluderar till exempel elektrifiering av transportsektorn och koldioxidutsläppande industrier, men kärnan i denna ambition är att ha en hållbar elproduktion. Vattenfall ökar nu sin tillväxt inom förnybar energi, vilket genererar är flottan fossilfri el.

Ditt ansvar som Permit Manager, SE Offshore Wind

• Du kommer att hantera tillståndsprocessen för ett av våra svenska offshore vindprojekt

• Du kommer att leda miljökonsekvensarbetet med stöd av MKB-konsulter

• Du kommer att samordna olika samråd och engagemang med relevanta myndigheter och externa intressenter

• Du kommer att samarbeta med kontakta vårt projektdesignteam för att förstå ramen för tillståndsprövningen

• Efter ansökan har du tagit projekten genom förhandlingsprocessen

• Under hela processen kommer du att behöva förstå riskerna för att uppnå ett tillstånd och införa strategier för att minska dessa risker

• Förutom att projekt kommer du att ge råd till vårt ”Portfolio- och Transaktions team risker i och vid förvärv av dessa

• Du kommer att behöva främja en säkerhetsmedveten miljö

Dina kvalifikationer som Permit Manager

• för tjänsten relevant universitetsexamen

• Utmärkta muntliga och skriftliga kommunikationsförmågor (svenska och engelska)

• Erfarenhet av att arbeta inom ett multidisciplinärt team / team-arbetsförmåga

• Dokumenterad erfarenhet av den svenska tillståndsprocessen, inklusive miljökonsekvensbedömning

• Erfarenhet av kontakt med berörda myndigheter

• God förståelse för hälsa och säkerhetsföreskrifter och tillståndskrav

• En medvetenhet om politiken för förnybar energi och dess inverkan på projektutvecklingen

Tidigare erfarenhet av att arbeta inom vindindustrin är inte ett krav och vi uppmuntrar kandidater från olika branscher att ansöka.

Förutom de formella kompetenserna vi efterfrågar så lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

God ersättning, en utmanande och internationell arbetsmiljö och möjligheten att arbeta med några av de bästa på området. Du kommer att arbeta i tvärvetenskapliga team och du kan alltid lita på stöd från engagerade kollegor. Vi erbjuder attraktiva anställningsvillkor och möjligheter för personlig och professionell utveckling.

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Placeringsort

Tjänsten är placerad i Solna. Vissa resor kommer att krävas enligt projektets behov.

Mer information

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kathy Wood + 44-7528 551235

För mer information om vår process är du välkommen att kontakta vår rekryterare Anneli Jarlsheim +46 72-585 28 76

Fackliga representanter

Rolf Ohlsson – Akademikernas, Christer Gustavsson – Ledarna Leif Karlsson – SEKO, samt Anders Bohlin – Unionen. De kommer alla att nås vid växeln: +46 (0) 8-739 50 00.

Vi välkomnar din ansökan på engelska, inklusive CV och omslag via ansökningsknappen på denna sida. Sista dagen att ansöka är 1 mars

Vi tar INTE emot ansökningar via e-mail.

Vår organisation

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle.

Energi är vårt bidrag till livskvalitet – dag efter dag. Med cirka 28 000 kollegor tillhandahåller Vattenfall omfattande el- och värmeprodukter till flera miljoner kunder i norra Europa. För det framtid arbetet behöver vi människor som är helt dedikerade till våra kunder och ett hållbart samhälle – människor som du.

Vattenfalls affärsområde Wind ansvarar för Vattenfalls Onshore och Offshore Wind samt solceller och batterier. Idag utvecklar, konstruerar och driver vi vindkraft på land och offshore i Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien och vi är en ledande aktör på flera av våra marknader.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Tillståndsspecialist, Vattenfall havsbaserad vindkraft

Vattenfall AB