miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Två handläggare inom förorenade områden

Ansök nu

Två handläggare inom förorenade områden

Länsstyrelsen är Sveriges mest mångsidiga myndighet med viktiga uppgifter inom beredskap, förvaltning och tillsyn. Vi har bred kunskap inom frågor som rör miljö, natur, samhällsutveckling, landsbygd, krisberedskap och många andra samhällsnyttiga områden.

Vi ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi har en viktig uppgift att väga samman perspektiv och tillföra kunskap för att fatta de bästa besluten för Gävleborgs människor, djur och natur.

På Länsstyrelsen Gävleborg arbetar cirka 250 personer, där de flesta är placerade i Gävle. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Länsstyrelsen är en HBTQI-certifierad arbetsplats. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund.

I övrigt erbjuder vi en trivsam arbetsplats och har förmåner som friskvårdstimme, flextid med breda ramar, klämdagsledigt och möjlighet att arbeta delvis på distans.

På enheten för miljötillsyn arbetar vi främst med miljötillsyn enligt miljöbalken mot miljöfarliga verksamheter, förorenad mark och gränsöverskridande avfallstransporter. Vi ger även tillsynsvägledning till länets kommuner inom ovanstående områden samt genomför större samråd som gäller miljöfarliga verksamheter. Inom förorenade områden så gör vi ansvarsutredningar samt hjälper kommuner att söka bidrag för återställande av förorenad mark.

Nu söker vi två handläggare inom förorenade områden.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna inom förorenade områden syftar till att bidra till en giftfri miljö. Du kommer främst arbeta med statligt finansierade utredningar och efterbehandlingsåtgärder av förorenade områden. Du kommer granska ansökningar om stöd, bedöma om underlaget är tillräckligt, stöd kan ges och om föreslagna åtgärder är rimliga. Du kommer att skriva beslut om stöd och utöva tillsyn över att villkoren för stödet följs. Du kommer utifrån nya rutiner, kopplat till den nya förordningen som kom 8 mars 2022, vara delaktig i utvecklingen av interna arbetsmetoder. Utvecklingsarbetet kommer att ske i samverkan med kollegor på övriga länsstyrelser.
Dina arbetsuppgifter kommer även i viss mån omfatta upphandlingar av miljötekniska undersökningar samt att utreda ansvar och bedriva tillsyn enligt miljöbalken.

Arbetet är självständigt men sker i nära samarbete med kollegorna i din arbetsgrupp. Arbetet innebär många kontakter med andra myndigheter, länets företag, kommuner och invånare. I dina kontakter kommer du att ingå i olika arbets- och samarbetsgrupper men arbetet innebär också vägledning och beslutsfattande.

Kvalifikationer
Du har en högskoleutbildning om minst tre år som är tekniskt eller naturvetenskapligt inriktad, alternativt har du motsvarande erfarenhet som vi som arbetsgivare bedömer vara likvärdig. Har du sedan tidigare erfarenhet av arbete med miljötillsyn, miljötekniska undersökningar eller entreprenader inom förorenade områden ses det som meriterande. Vi ser gärna att du tidigare arbetat med myndighetsutövning inom länsstyrelsen eller annan myndighet. Om du besitter kunskap i miljörätt är det meriterande.

Vi söker dig som är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du arbetar strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du driver dina processer vidare. Du är engagerad, skapar kontaktytor och underhåller yrkesmässiga relationer. Du sätter upp och håller överenskomna tidsramar. Du förstår komplicerade språkliga underlag och kan av dessa sammanställa rapporter och kommunicera dem på ett tydligt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav.

Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra i vår krisledningsorganisation vid en händelse.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning:Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Diarienummer: 3524-2022
Senaste ansökningsdag: 2022-08-21

Ansökan
För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information
Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg 

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Kontaktpersoner

Anna-Lena Halvarsson

Enhetschef för enheten för miljöltillsyn

010-2251311

Ulrika Nilsson

Handläggare

010-225 14 96

Karin Gadde Jennische

Saco/S

010-225 15 71

Hans Ekman

ST

010-2251281

 

Dela detta jobb

Logo
Två handläggare inom förorenade områden

Länsstyrelsen Gävleborg