miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Utredare

Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-18

Ansök nu

Utredare

Havs- och vattenmyndigheten (HaV) arbetar på regeringens uppdrag. Med utgångspunkt i ekosystemens och människans behov arbetar vi kunskapsbaserat och koordinerat för att uppnå en hållbar förvaltning av våra vattenresurser, både i hav och sötvatten och inom fisket. Vi är cirka 400 engagerade medarbetare och konsulter som tillsammans skapar en dynamisk arbetsplats med goda möjligheter att hela tiden lära nytt.

Avdelningen för havsförvaltning ansvarar för samordning och utveckling av arbetet med EU:s havsmiljödirektiv samt för utveckling och införande av en svensk havsplanering och andra maritima frågor. Avdelningen ansvarar också för nationell fiskförvaltning och genomförandet av EU:s gemensamma fiskeripolitik.

Havsplaneringsenheten ansvarar för frågor som rör fysisk planering, riksintressen och samhällsutveckling samt samordnar frågor om regional utveckling och friluftslivet. Vi genomför och utvecklar den statliga havsplaneringen i Sverige samt samverkar om havsplanering med våra grannländer och internationellt.

Beskrivning

Utredarrollen på HaV innebär arbete med planering, utredning och/eller förhandling som behandlar varierade områden, såväl nationellt som internationellt, inom kärnverksamheten. Det innebär även att formulera uppdrag och mål samt utveckla metoder och rutiner. Likaså att samla in, bearbeta och analysera information samt utforma underlag, rapporter, förslag och beslut.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår handläggning av ärenden och medverkan i utvecklingen av myndighetens arbete med fysisk planering inkl. havsplanering. Handläggningen omfattar planeringsärenden i form av remisser från kommuner, länsstyrelser, regioner, regeringen och grannländer. Arbetet omfattar även havsplanering inom myndighetens program för framtagande av nya havsplaner med utvidgade eller nya energiområden. Tjänsten kräver både god förmåga att samarbeta och att självständigt driva arbetsuppgifter, samt skicklighet i att framställa yttranden och rapporter. Arbetet kräver även god förmåga att kommunicera muntligt både på svenska och engelska.  Samverkan sker internt och externt och det är viktigt att du har förmåga att göra avvägningar mellan olika intressen så som t ex havsbaserad vindkraft, yrkesfiske, försvar och friluftsliv. I tjänsten kan också förekomma arbete med konsekvensanalyser. Resor kan ingå i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst kandidatexamen inom fysisk planering eller som vi bedömer motsvarande. Du har minst 2 års erfarenhet av planering enligt plan- och bygglagen och miljöbalken på kommunal, regional eller statlig nivå. Goda kunskaper om det svenska planeringssystemet samt vana att handlägga ärenden, sammanställa information och skriva rapporter.

För tjänsten är det särskilt meriterande om du har erfarenhet av:

- svensk havsplanering

- havsplanering eller havsförvaltning i internationellt sammanhang

- havsförvaltning; miljöfrågor och/eller förutsättningar för olika sektorer

- maritim ekonomi

- konsekvensbedömning

-GIS

Villkor

Anställningen är placerad i Göteborg. Vi kan erbjuda ett utmanande arbete i moderna lokaler i Gullbergsvass, 10-15 minuters promenad från Centralstationen. Anställningen är ett vikariat med befattningen utredare. Havs- och vattenmyndigheten tillämpar  individuell lönesättning. Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse.

Övrig information

Havs- och vattenmyndigheten sitter i moderna lokaler i Gullbergsvass, 10-15 minuters gångväg från Göteborgs central. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering. Vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Tänk på att de handlingar som du skickar in genom din ansökan blir en allmän handling hos HaV. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, till exempel uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse. Vi använder rekryteringstester och/eller arbetsprov i många av våra rekryteringar som en del i urvalsprocessen. För god kvalitet i Havs-och vattenmyndighetens rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har valt rekryteringskanaler för den här anställningen och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

logga
Utredare

Havs- och vattenmyndigheten (HaV)