miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Utredare fiskereglering

Ort
Utgår

2022-07-03

Ansök nu

Utredare fiskereglering

Havs- och Vattenmyndigheten

Havs- och vattenmyndigheten (HaV) arbetar på regeringens uppdrag. Med utgångspunkt i ekosystemens och människans behov arbetar vi kunskapsbaserat och koordinerat för att uppnå en hållbar förvaltning av våra vattenresurser, både i hav och sötvatten och inom fisket. Vi är cirka 400 engagerade medarbetare och konsulter som tillsammans skapar en dynamisk arbetsplats med goda möjligheter att hela tiden lära nytt.

Avdelningen för havsförvaltning ansvarar för samordning och utveckling av arbetet med EU:s havsmiljödirektiv samt för utveckling och införande av en svensk havsplanering och andra maritima frågor. Avdelningen ansvarar också för nationell fiskförvaltning och genomförandet av EU:s gemensamma fiskeripolitik.

Fiskeregleringsenheten är en av fyra enheter på avdelningen och ansvarar för samordning och utveckling av myndighetens arbete inom området fiskförvaltning, omfattande såväl analyser och utredningar som genomförande av förvaltningen.

Utredare fiskereglering

Arbetsbeskrivning

Nu söker Avdelningen för havsförvaltning en utredare till Enheten för fiskereglering. I din roll som utredare på fiskereglering ansvarar du för arbetet med att kvalitetssäkra, utveckla och kravställa digitalisering av våra fiskeregler. Du arbetar med utredning och planering, såväl nationellt som internationellt, och kommer att medverka i EU-arbetet, vilket ofta innebär förberedelser av och deltagande i förhandlingar.  I tjänsten ingår att analysera information och kunskapsunderlag samt utforma rapporter, förslag och beslut. En stor del av arbetet handlar om att samverka med berörda myndigheter, intresseorganisationer, forskningssamhälle och övriga intressenter.

Du kommer även att arbeta med fiskförvaltning och tillhörande miljörelaterade frågor inom EU:s gemensamma fiskeripolitik samt nationell fiskförvaltning med särskilt ansvar för frågor om fysisk planering, bl.a. riksintressen för yrkesfiske. I tjänsten ingår att samla in, bearbeta och analysera information samt utforma underlag, rapporter, förslag och beslut.

En stor del av arbetet handlar om att samverka med berörda myndigheter, intresseorganisationer, forskningssamhälle och övriga intressenter. Du kommer också att medverka i strategiskt arbete i förvaltningsfrågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig med masterexamen med naturvetenskaplig eller samhällsvetenskaplig inriktning av relevans för arbetsområdet, alternativt annan högskoleutbildning kombinerat med erfarenhet som vi bedömer likvärdigt.

Du har minst tre års erfarenhet av analys- och utredningsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet från forskning inom ämnesområdet och erfarenhet av arbete i internationella sammanhang, t.ex. internationella förhandlingar eller EU-arbete.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du trygg och stabil. Du har en hög analytisk förmåga samt ett strategiskt och strukturerat arbetssätt. Du trivs med att vara drivande och utveckla verksamheten, både självständigt och tillsammans med andra. Du har ett intresse av att vara med och driva utveckling baserat på digitaliseringens möjligheter. Eftersom rollen innebär många interna och externa kontaktytor, söker vi dig som har god samarbetsförmåga och är skicklig på att kommunicera i både tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och din sociala kompetens.

Villkor

Anställningen är placerad i Göteborg, men var arbetet förläggs sker enligt överenskommelse med din chef. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering. Vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet. Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Havs- och vattenmyndigheten tillämpar provanställning och individuell lönesättning.

Övrig information

Havs- och vattenmyndigheten sitter i moderna lokaler i Gullbergsvass, 10-15 minuters gångväg från Göteborgs central. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering. Vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Tänk på att de handlingar som du skickar in genom din ansökan blir en allmän handling hos HaV. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, till exempel uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse. Vi använder rekryteringstester och/eller arbetsprov i många av våra rekryteringar som en del i urvalsprocessen. För god kvalitet i Havs-och vattenmyndighetens rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har valt rekryteringskanaler för den här anställningen och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

logga
Utredare fiskereglering

Havs- och vattenmyndigheten (HaV)