miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Utredare inom forskningsfunktionen

Ort
Utgår

2022-07-03

Ansök nu

Utredare inom forskningsfunktionen

Havs- och Vattenmyndigheten

Havs- och vattenmyndigheten (HaV) arbetar på regeringens uppdrag. Med utgångspunkt i ekosystemens och människans behov arbetar vi kunskapsbaserat och koordinerat för att uppnå en hållbar förvaltning av våra vattenresurser, både i hav och sötvatten och inom fisket. Vi är cirka 400 engagerade medarbetare och konsulter som tillsammans skapar en dynamisk arbetsplats med goda möjligheter att hela tiden lära nytt.

Avdelningen för miljöanalys ansvarar för myndighetens miljöinformationsarbete, internationella arbete och kunskapsförsörjning genom analyser, utredningar, forskningsberedning, miljömålsuppföljning och rapportering om tillståndet i miljön.

Enheten för miljöuppföljning ansvarar för myndighetens kunskapsförsörjning och för beredning av
forskningsutlysningar i samverkan med andra forskningsfinansiärer samt ansvarar för myndighetens
miljömålsarbete. Enheten genomför även utredningar, utvärderingar och miljöekonomiska analyser.
Enheten är också ansvarig för myndighetens uppföljning av miljökvalitetsmålen Ingen övergödning, Hav
i balans samt levande kust och skärgård och Levande sjöar och vattendrag.

Arbetsuppgifter

I din roll som utredare ingår du i forskningsfunktionsgruppen som kartlägger forskningsbehov. Gruppen ansvarar tillsammans med Naturvårdsverket för samberedning av miljöforskningsanslaget. I arbetet ingår även att samverka med forskningsfinansiärer på nationell och internationell nivå inom Marina forskningsfält samt inom frågor som rör klimatförändringen. Vidare bidrar du till myndighetens långsiktiga kunskapsförsörjning genom att organisera och arrangera kunskapsförmedling från för myndigheten adekvata forskningsprojekt

Kvalifikationer

Du som söker denna tjänst ska ha

  • högre utbildning motsvarande forskarutbildning, licentiat- eller doktorsexamen inom marinbiologi, miljövetenskap inom marina området eller vad vi bedömer som motsvarande

  • minst tre års erfarenhet av forskningsarbete, forskningsadministration, forskningsfinansiering

  • god kännedom om det marina forskningsfältet nationellt och internationellt

  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

För tjänsten är det särskilt meriterande om du har kompetens inom klimatområdet samt följande erfarenheter

  • myndighetsarbete

  • projektledare

  • internationellt arbete

  • arbete inom EU-finansierade forskningsprojekt, EU-finansierad forskningsadministration samt forskningskommunikation.

Du är en strukturerad person med helhetsperspektiv och problemlösande analysförmåga. Givetvis är du relationsskapande och har mycket god förmåga att samarbeta och kommunicera, specifikt muntligt. För att lyckas i rollen krävs även att du har förmåga att planera, organisera, genomföra och utvärdera uppdrag och projekt samt har förmåga att förstå verksamheten, dess processer och hur det som ska beställas ska stödja verksamheten.

Villkor

Anställningen är placerad i Göteborg, men var arbetet förläggs sker enligt överenskommelse med din chef. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering. Vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet. Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Havs- och vattenmyndigheten tillämpar provanställning och individuell lönesättning.

Övrig information

Havs- och vattenmyndigheten sitter i moderna lokaler i Gullbergsvass, 10-15 minuters gångväg från Göteborgs central. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering. Vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Tänk på att de handlingar som du skickar in genom din ansökan blir en allmän handling hos HaV. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, till exempel uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse. Vi använder rekryteringstester och/eller arbetsprov i många av våra rekryteringar som en del i urvalsprocessen. För god kvalitet i Havs-och vattenmyndighetens rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har valt rekryteringskanaler för den här anställningen och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

logga
Utredare inom forskningsfunktionen

Havs- och vattenmyndigheten (HaV)