miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Utredningsingenjör kemi - Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-02-11

Ansök nu

Utredningsingenjör kemi - Forsmarks Kraftgrupp


Vill du vara en viktig länk i kemiarbetet på Forsmark? Vill du också vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
 
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
 
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en Utredningsingenjör till kemienheten på Forsmarks Kraftgrupp.
 
Om jobbet

Kemienheten verkar för att optimera reaktorblockens kemi för att minimera korrosion och radioaktivitetsspridning. Enheten har sammanlagt ca 30 anställda fördelade på grupperna driftövervakning och kemispecialister. Specialistgruppen, där denna tjänst ingår, har kompetens inom bland annat kemi- och radioaktivitetsmätteknik, polymerkemi, korrosion, kemikaliehantering och processkemi.
 
Dina arbetsuppgifter

• Genomföra utredningar och stödja verksamheten i processkemiska frågor. Utredningarna går ofta ut på att följa kemiparametrar i processen för att se samband mellan olika processteg

• Utveckla metoder för att upprätthålla kraven på reaktorernas olika processvatten

• Arbeta med uppdrag som kommer från organisationen och med projekt inom området som du själv initierar 

• Driva utveckling inom kemiområdet för att möta interna och externa krav

Arbetet som utredningsingenjör innebär omväxlande arbetsuppgifter inom kemiområdet. Du kommer att fungera som ett stöd till företaget i kemifrågor vilket innebär samarbete med övriga delar av organisationen. 

Om dig

Vi ser gärna att du

• har civilingenjörs- eller högskoleexamen inom kemi, gärna med inslag av kurser inom kärnkemi

• har god datorvana och goda kunskaper i Excel

• kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift

• har körkort B
 
Har du arbetat inom kärnkraftsindustrin är det meriterande. Kunskaper inom områdena vattenreningsteknik, processkemi och -teknik är också meriterande då de har betydande kopplingar till våra arbetsuppgifter på Forsmark.

Som person är du självgående, drivande och strukturerad. Du är en problemlösare och har ett tydligt kvalitetstänkande. Arbetssättet i gruppen förutsätter att du är van att arbeta självständigt ute i processen och trivs lika bra med det som att samarbeta med dina kollegor.

Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.
 
Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.
 
Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark
 
Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Gustav Liljegren tfn 076 – 777 20 24

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073 – 801 45 80
 
Våra fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna – Ingela Samuelsson, SEKO – Ingemar Eriksson, Unionen – Conny Hallberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.
 
Placeringsort: Forsmark
 
Välkommen med din ansökan senast den 16 januari 2022.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag!
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Location: Östhammar
 

Dela detta jobb

Utredningsingenjör kemi - Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB