miljojobb.se

Logga

Utvecklare miljöcontrolling till Koncernkontoret (KSM) i Lund

Ansök nu

Utvecklare miljöcontrolling till Koncernkontoret (KSM) i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Har du ett genuint intresse för miljöfrågor och är strukturerad som person? Motiveras du av att effektivisera och utveckla processer och arbeta med nyckeltal? Vill du dessutom arbeta aktivt utifrån ett miljöperspektiv och därmed utgöra en viktig stödfunktion inom regionen ? Då kan rollen som utvecklare miljöcontrolling vara något för dig!

Tjänsten som utvecklare miljöcontrolling är placerad i Lund vid området för strategisk krisberedskap, säkerhet och miljö (KSM). KSM hör till avdelningen för Koncernstab kansli på Region Skånes koncernkontor.

KSM:s uppdrag innebär att på kort och lång sikt bidra till Region Skånes samlade förmåga inom hälsovård- och sjukvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Inom KSM arbetar cirka 30 medarbetare. På området finns i dagsläget fem medarbetare som har inriktning mot miljö. De inom enheten som arbetar med miljö, arbetar främst regionövergripande med att stödja regiondirektören, koncernledningen och förvaltningarna att förverkliga Region Skånes miljöpolicy och miljöprogram.

Vi söker nu dig som vill ta nästa steg och utvecklas med oss och ansvara för att utveckla vårt controlling- och miljöarbete inom förvaltningen. Du kommer in i ett spännande utvecklingsskede där enheten står i startgroparna med att implementera det nya miljöprogrammet och du blir därmed ett viktigt stöd för ledning och verksamhet på den fortsatta resan framåt. Vi erbjuder dig en heltidstjänst med goda möjligheter att påverka din roll. Du ansluter till ett engagerat och härligt team som arbetar tillsammans i lokaler på sjukhusområdet i Lund.

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag som utvecklare och controller innebär att planera och utföra uppföljningar av kvalitativa och kvantitativa data med koppling till uppföljning av Region Skånes miljöprogram på koncernövergripande nivå. Inom ditt ansvarsområde ingår att samordna indata från verksamheterna kopplat till uppföljningar, förbättringar av verktyg och metodik för uppföljning samt kvalitetssäkring av data. En central del av din roll innebär också att vara ett viktigt stöd där du utgör navet för den regionövergripande uppföljningen inom miljöområdet.

I din roll arbetar du även med följande arbetsuppgifter:

  • Producera miljöredovisning och bidrag till delårsuppföljning för Region Skåne.

  • Bidra med kompetens kring uppföljning både inom enheten och inom Region Skånes miljönätverk, med deltagare från respektive förvaltning.

  • Ta fram och utveckla indikatorer och nyckeltal kopplade till Region Skånes miljömål.

  • Följa upp, analysera och rapportera miljöprestanda och nyckeltal.

  • Prognosticera framtida miljöprestanda och miljömålsuppfyllnad.

  • Beräkna miljöpåverkan från gröna obligationer.

  • Samarbete och samverkan i interna och externa forum och arbetsgrupper.

  • Intern och extern kommunikation kopplat till koncernövergripande miljöprestanda.

En central del av din roll innebär även att du blir högst delaktig i implementeringen av det nya miljöprogrammet regionen står inför. Du kommer därmed att få möjlighet att bli insatt i flera intressanta och kommande utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning inom miljöområdet med inriktning mot naturvetenskap/teknik alternativt motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Ett krav för tjänsten är att du har några års erfarenhet av miljöarbete i liknande befattning inom privat eller offentlig sektor. Vidare har du god kännedom inom området klimatberäkningar samt goda kunskaper i Officepaketet, framförallt i Excel. Svenska och engelska flytande i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.

Har du som söker dessutom tidigare erfarenhet från hållbarhetsrapportering enligt GRI (Global Reporting Initiative), erfarenhet/kännedom om inrapportering till CDP (Carbon Disclosure Project) alternativt erfarenhet av beräkning av miljöpåverkan från gröna obligationer är detta meriterande. Det är även fördelaktigt om du har erfarenhet av Business Intelligence System och databashantering samt kunskaper inom miljöledningssystem enligt ISO 14001.

Som person är du strukturerad och kvalitetsmedveten och planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du drivs av att arbeta mot mål där du fokuserar på tydliga resultat. Du förhåller dig till ett sätt som är anpassat efter situationen, ser enkelt till helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Då verksamheten står inför en utvecklingsfas lägger vi stor vikt vid att du har lätt för att anpassa dig och snabbt kan förändra ditt synsätt och förhållningssätt. Vidare har du en förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt och strukturerat sätt och anpassar lätt din kommunikation efter mottagare och situation. I din yrkesroll samarbetar du lätt med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett lyhört och konstruktivt sätt. För att lyckas i rollen tror vi även att du är självgående med vilja att dela med dig av dina kunskaper samtidigt som du tar initiativ till utveckling.

Låter detta som en spännande roll för dig? Varmt välkommen med din ansökan redan idag! I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

Övrigt
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontorets drygt 750 medarbetare arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljö, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Koncernkontorets arbetsplatser finns främst i Rådhuset i Kristianstad och på Dockplatsen i Västra Hamnen i Malmö.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Dela detta jobb

Logga
Utvecklare miljöcontrolling till Koncernkontoret (KSM) i Lund

Region Skåne