miljojobb.se

Avdelningen Ekologisk Hållbarhet

Hos oss får du möjlighet att tillsammans med miljöansvariga för Uppsalas större företag och organisationer utveckla samarbetet för att påskynda arbetet att göra Uppsala fossilfritt till 2030. Och du får chansen att göra någonting konkret för att minska utsläppen av växthusgaser! Låter detta intressant? Sök då tjänsten som utvecklingsledare för Uppsala klimatprotokoll!

Uppsala klimatprotokoll är en samverkansplattform för företag, offentliga verksamheter, universitet och föreningar som samverkar, genomför projekt och inspirerar varandra och andra för att minska utsläppen av växthusgaser.
Samarbetet inom Uppsala klimatprotokoll startade som ett led i FN:s arbete med klimatkonventionen. 2010 bjöd Uppsala kommun in lokalt verksamma företag, myndigheter och organisationer till att gemensamt anta klimatutmaningen. I dag består nätverket av 37 företag och organisationer IKEA, Vasakronan, Vattenfall, Naturskyddsföreingen, NCC, Uppsala universitet, WSP, Region Uppsala mfl med sammanlagt cirka 38 000 anställda.
Du kommer att tillhöra avdelningen Ekologisk Hållbarhet som tillhör Kommunledningskontoret och består av 12 personer, åtta kvinnor och fyra män, med expertkunskap inom miljö- och klimatfrågor. Som utvecklingsledare kommer du att arbeta i nära samarbete med dina kollegor på avdelningen. Du kommer även att arbeta tillsammans med miljöansvariga på de företag och organisationer som deltar.

Läs mer om arbetsplatsen här: Klimatprotokollet Uppsala (https://klimatprotokollet.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
I rollen som utvecklingsledare kommer du att utveckla delar av Uppsala klimatprotokoll och leda olika projekt. Ett större projekt som pågår är Klimatprofilering av resturanger och vänder sig till större resturangföretag och storkök med målsättningen att minska deras klimatpåverkan och utveckla deras hållbarhetsprofil. Uppsala klimatprotokoll jobbar brett med att minska klimatutsläppen tillsammans med företag och organisationer i Uppsala. Exempel på områden där samverkan sker är transporter, mat, plast, byggmaterial, stadsplanering, energieffektivisering och IT.
Som utvecklingsledare kommer du att tillsammans med miljöansvariga på medverkande företag och organisationer, utveckla samarbetet inom dessa områden. Du kommer även att anordna seminarier och medverka till att nya projekt startas upp.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning på miljö- och hållbarhetsfrågor. Det är meriterande om du har projektledarutbildning och har erfarenhet av att arbeta med kommunikation, inte minst genom sociala medier. Du har erfarenhet av arbete med miljö- och klimatfrågor. Har du erfarenhet av arbete som projektledare eller erfarenhet av att ha arbetat med liknande projekt är även det meriterande för tjänsten. Du har goda kunskaper i svenska språket, i tal och skrift. Vi ser även att du har ett stort miljöengagemang.

Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Vidare är du kommunikativ och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommuniceran samt att du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Hannes Vidmark, miljöchef, 072-581 95 96
Lasse Andersson, processledare för Uppsala klimatprotokoll, 072-574 33 35

Fackliga företrädare:
SACO, 018-727 40 58
Vision, 018-727 24 33

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och upphandling. På kommunledningskontoret ligger även organisationen för kansli, strategi och planering, näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Utvecklingsledare för Uppsala klimatprotokoll

Ansök nu

Dela detta jobb