miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Vattenförvaltningshandläggare inom fysisk påverkan och vattenkraft

Ansök nu

Vattenförvaltningshandläggare inom fysisk påverkan och vattenkraft

Länsstyrelsen är Sveriges mest mångsidiga myndighet med viktiga uppgifter inom beredskap, förvaltning och tillsyn. Vi har bred kunskap inom frågor som rör miljö, natur, samhällsutveckling, landsbygd, krisberedskap och många andra samhällsnyttiga områden.

Vi ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi har en viktig uppgift att väga samman perspektiv och tillföra kunskap för att fatta de bästa besluten för Gävleborgs människor, djur och natur.

På Länsstyrelsen Gävleborg arbetar cirka 250 personer, där de flesta är placerade i Gävle. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Länsstyrelsen är en HBTQI-certifierad arbetsplats. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund.

I övrigt erbjuder vi en trivsam arbetsplats och har förmåner som friskvårdstimme, flextid med breda ramar, klämdagsledigt och möjlighet att arbeta delvis på distans.

Länsstyrelsen har dessutom utsetts till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor. På avdelningen för miljö arbetar idag ca 60 medarbetare med tillsyn och prövning, analys av miljötillståndet i länet samt olika åtgärds- och övervakningsprojekt. På enheten för miljöanalys arbetar 12 personer med bland annat vattenförvaltning, miljöövervakning, kalkning, invasiva främmande arter och administration av LOVA-bidrag.

Arbetsuppgifter
Vattenförvaltningen är Sveriges arbete med att genomföra EU:s ramdirektiv för vatten. Målet är att alla vatten – kustvatten, grundvatten, sjöar och vattendrag – ska må bra.

Du kommer att arbeta med vattenförvaltning inom vårt så kallade beredningssekretariat. Ett beredningssekretariat finns på alla länsstyrelser och har som uppgift att stödja Vattenmyndigheterna i genomförandet av vattenförvaltningen. I praktiken innebär det att vi bedömer status, påverkan och risk samt föreslår åtgärder och miljökvalitetsnormer för länets vatten. Arbetet görs utifrån centrala myndigheters föreskrifter och vägledningar.

På Länsstyrelsen Gävleborg består beredningssekretariatet av 7-8 personer med olika ansvarsområden inom vattenförvaltningen. Ditt fokus kommer att vara på fysisk påverkan, i första hand i form av vandringshinder och flödesförändringar i sjöar och vattendrag. Vandringshinder kan vara allt från vägtrummor till stora vattenkraftverk. Arbetet innebär en hel del arbete med Excel och analyser i GIS.

Arbetet med fysisk påverkan inom vattenförvaltningen har en stark koppling till det arbete som sker enligt den nationella planen för miljöanpassning av vattenkraften (NAP). Du kommer därför även att utgöra ett stöd till kollegor på andra enheter som arbetar med samverkan och prövningsprocesser kopplade till miljöanpassningen av vattenkraften. Prövningsprocesserna avgörs i Mark- och miljödomstolen och du kan även komma att delta i dessa domstolsförhandlingar. En del av tjänsten kan också komma att utgöras av andra arbetsuppgifter på enheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst tre års naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning mot miljö, hydrologi, biologi eller annan relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet. Du har vidare god datorvana och goda kunskaper i Excel och GIS. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete kopplat till vattenförvaltning och/eller NAP, alternativt har erfarenhet från annat arbete kopplat till vattenkraft.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är självgående och har en god samarbetsförmåga. Du har förmåga att hantera komplexa frågor och samtidigt se helheten och det större perspektivet. Du har ett strukturerat arbetssätt och en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är också viktigt att du är en flexibel person som har lätt för att anpassa dig efter ändrade förutsättningar och behålla ett lugn och ett realistiskt perspektiv i förändrade eller pressade situationer.

Tjänsten kräver B-körkort.

Tjänsten är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt säkerhetsskyddslagen innan beslut om anställning fattas. För denna tjänst krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra i vår krisledningsorganisation vid en händelse.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Diarienummer: 4854-2022
Senaste ansökningsdag: 2022-09-15

Ansökan
För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information
Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg 

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Kontaktpersoner

Maria von Hofsten

Enhetschef

010-225 12 16

Hans Ekman

OFR-S/ST

010-2251281

Karin Gadde Jennische

Saco/S

010-225 15 71

 

 

 

Dela detta jobb

Logo
Vattenförvaltningshandläggare inom fysisk påverkan och vattenkraft

Länsstyrelsen Gävleborg