miljojobb.se

Vattenplanerare

Om arbetsplatsen

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Vi söker en Vattenplanerare som gillar både strategisk planering och att genomföra våtmarksprojekt i praktiken.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för strategisk vattenplanering på förvaltningen där du tar fram kunskapsunderlag, deltar i arbetet med översiktsplanen och är expertstöd vid upprättande av detaljplaner och bygglov. Du ansvarar också för genomförande av våtmarksprojekt med syfte att förbättra vattenkvaliteten i enlighet med EU:s ramdirektiv för vatten. Du kommer att vara förvaltningens representant i vattenråd och vattendragsförbund. Viktiga delar är att upphandla konsulter och genomförande, söka statliga bidrag till våtmarker och att samverka med andra myndigheter.

Du kommer att bli del i översiktsplanenheten, som har 15 medarbetare med olika bakgrund inom planering, ekologi, klimatstrategi, geografisk information, trafik och samhällsvetenskap. 

Låter detta spännande? Då är du välkommen att söka! 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är biolog med inriktning mot hydrologi/limnologi eller är ingenjör med miljöinriktning. Du ser stadens ambitioner inom hållbarhetsområdet som en sporre i ditt arbete.
Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med vattenplanering såväl övergripande som i genomförande av våtmarker. Du förväntas kunna självständigt leda projekt och arbeta målinriktat och i nära dialog med miljöförvaltningen och andra aktörer. Erfarenhet av arbete i vattenråd och politiskt styrda organisationer är meriterande.

Du är skicklig på att uttrycka dig och kommunicera professionellt i både tal och skrift samt via digitala verktyg. 

Du har god samarbetsförmåga samt körkort för personbil för att nå ut i landskapet. 

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Tycker du att dessa erfarenheter och egenskaper handlar om dig? Då ser vi fram emot din ansökan!

Anställningens omfattning

snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   C26166

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Generell information

Sista ansökningsdag
2019-04-07

Arbetsplats
Skåne län

Kommun
Helsingborg

Yrkeskategori
Limnolog

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Kontaktpersoner

Lena Gerdtsson
Enhetschef 042102229
lena.gerdtsson@helsingborg.se

Catharina Hedman
HR konsult 042-105829
catharina.hedman@helsingborg.se

Fackliga företrädare

Christina Andersson
SACO 042 105240
christina.andersson@helsingborg.se

Christina Svensson
VISION 042-105211

Dela detta jobb

Logga
Vattenplanerare

Helsingborgs Stad - Stadsbyggnadsförvaltningen