miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Vikarierande utredare inom miljöövervakning

Ort
Utgår

2023-02-19

Ansök nu

Vikarierande utredare inom miljöövervakning

Havs- och vattenmyndigheten (HaV) etablerades 2011 och är en förvaltningsmyndighet som arbetar för hållbar samhällsnytta. Vi arbetar på regeringens uppdrag för bevarande, restaurering och hållbart nyttjande av sjöar, vattendrag, hav och fiskeresurserna. Vi är cirka 400 engagerade medarbetare och konsulter som tillsammans skapar en dynamisk arbetsplats för att genomföra uppdraget i enlighet med den statliga värdegrunden.

Avdelningen för miljöanalys ansvarar för myndighetens miljöinformationsarbete, internationella arbete och kunskapsförsörjning genom analyser, utredningar, forskningsberedning, miljömålsuppföljning och rapportering om tillståndet i miljön.

Arbetet på enheten för miljöövervakning syftar till att säkra Sveriges rapportering av tillståndet i miljön, såväl nationellt som internationellt. Rapporteringen grundar sig på datainsamling som enheten samordnar och beställer av externa utförare på andra myndigheter inklusive universitet och företag. Detta omfattar såväl nationell och regional miljöövervakning av grundvatten, sjöar, vattendrag, kust och hav, viss åtgärdsuppföljning samt datainsamling av fiskbestånd som är av kommersiellt värde. Därtill ansvarar enheten för vägledning och rapportering av övervakning inom ramen för det nationella genomförandet av några av EU:s miljödirektiv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi söker en vikarierande utredare med placering på vår enhet för miljöövervakning. I rollen ska du, tillsammans med enhetens övriga utredare, främst ansvara för att övervakning av fisk, både som miljöövervakning och som resursövervakning, utförs enligt vår långsiktiga planering. I tjänsten ingår därför att ha ansvar för att beställa och följa upp miljö- och resursövervakning av fisk i söt- och kustvatten. Du kommer vara enhetens kontaktperson vad gäller 3R-frågor, dvs. frågor om att minska användningen av provfisken och ersätta dessa med andra metoder. Vidare kommer du att stötta kollegor i andra frågor vid behov  som vid t.ex. årliga rapporteringar och planering, utvecklingsprojekt, frågor om fiskhälsa.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten har högskoleutbildning på minst 3 år med en kandidatexamen som biolog eller limnolog. Närliggande ämnen , som exempelvis miljövetenskap, kan bedömas likvärdigt. De är meriterande om du har specialiserad utbildning inom fiskbiologi.

Du har erfarenhet från arbete med liknande frågor inom offentlig förvaltning (myndighet, länsstyrelse, kommun) eller inom forskning. Vi ser det som meriterande om du som söker har erfarenhet av att beställa och följa upp tjänster som exempelvis projekt eller forskning. Även erfarenhet som projektledare är meriterande för tjänsten.

Rollen som utredare på enheten för miljöövervakning innebär mycket kontakt med övriga utredare och det är därför viktigt att du kan samarbeta och kommunicera bra i det dagliga arbetet. Då en stor del av rollen handlar om att övervaka men även att beställa och följa upp är det viktigt att vara lyhörd för din omgivning men även ha en god beställarkompetens baserat på behov och kunskap. Att vara kvalitetsmedveten är viktigt i rollen som utredare och kunna förmedla kunskap på ett pedagogiskt sätt. Goda kunskaper i svenska och i engelska, både i tal och i skrift är viktigt i tjänsten. 

Villkor

Anställningen är placerad i Göteborg. Utgångspunkten är att arbetet normalt sett utförs i myndighetens lokaler, dock får medarbetare efter överenskommelse med chef arbeta två dagar i veckan på distans. Havs- och vattenmyndigheten tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning.

Tjänsten är ett vikariat med start snarast möjligast till och med 31 december 2023

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har valt rekryteringskanaler för den här anställningen och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Övrig information

Havs- och vattenmyndigheten sitter i moderna lokaler i Gullbergsvass, 10-15 minuters gångväg från Göteborgs central. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering. Vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Tänk på att de handlingar som du skickar in genom din ansökan blir en allmän handling hos HaV. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, till exempel uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse. Vi använder rekryteringstester och/eller arbetsprov i många av våra rekryteringar som en del i urvalsprocessen. För god kvalitet i Havs-och vattenmyndighetens rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har valt rekryteringskanaler för den här anställningen och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

logga
Vikarierande utredare inom miljöövervakning

Havs- och vattenmyndigheten (HaV)