miljojobb.se

Vill du möjliggöra utveckling och spridning av förnybar energiteknik?

Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-24

Ansök nu

Vill du möjliggöra utveckling och spridning av förnybar energiteknik?

Energimyndigheten arbetar med förnybar energi, klimatinsatser, bättre teknik, trygg energiförsörjning och smartare energianvändning. Vår vision är ett hållbart energisystem och vi jobbar utifrån värdegrunden; trovärdig, modig, och helhetssyn.

El från förnybara källor som vindkraft och solkraft blir allt viktigare i det svenska energisystemet och intresset för dessa områden är stort från såväl privatpersoner, företag och politiker. Energilager kommer att vara en viktig nyckel för att skapa flexibilitet i elsystemet och möjliggöra till exempel omställningen till en klimatneutral transportsektor. Inte bara teknisk utveckling är nödvändig utan även frågor som ekonomisk lönsamhet och miljöpåverkan av förnybar energiteknik är dagsaktuella frågor.

Enheten för hållbar el arbetar både med att stödja forskning och innovation och med stöd till energiteknik som kan bidra till att skapa ett helt förnybart elsystem. Vi är 14 medarbetare på enheten och nu söker vi en forskningshandläggare till vår spännande arbetsplats. Tjänsten är ett föräldravikariat.

Dina arbetsuppgifter
Som handläggare hos oss kommer du att arbeta med våra utlysningar av forsknings- och innovationsstöd till forskare och företag, främst inom områdena vindkraft och energilager. Du deltar i bedömning av ansökningar om forskningsprojekt och delaktig i att identifiera intressanta projekt att finansiera. Du tar fram beslutsunderlag till beslutsfattare samt har kontakt med forskare, experter och projektledare. I arbetsuppgifterna ingår även administrativt arbete som att göra upp tidplaner, se över budgetar samt anordna möten.

Energiteknikstöd för att installera energilager och solkraft ges till också till privatpersoner, och en del av dina arbetsuppgifter kommer att vara att arbeta med dessa stöd. Detta innebär samverkan med andra myndigheter till exempel länsstyrelser, att du besvarar frågor från allmänheten samt bereder överklagandeärenden. Du kan också förväntas bidra med analys i Energimyndighetens utveckling av energiteknikstöden.

Du deltar också i arbetet med att utveckla vår långsiktiga forsknings- och innovations-strategie samt omvärldsbevakning inom dina områden. Det kan även ingå att planera och organisera konferenser och workshops.  

På enheten hållbar el välkomnas du till engagerade kollegor och varierande arbetsuppgifter. Vi är en enhet som har ett stort engagemang och delaktighet vilket innebär att alla medarbetare bidrar till myndighetens förbättringsarbete och till att utveckla våra processer.

Arbetet innefattar resor och deltagande i internationella samarbeten. 

Din profil 
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom relevant område, t.ex. energiteknik, miljövetenskap, ekonomi eller juridik. Har du en licentiat- eller doktorsexamen är detta meriterande. Vi ser gärna att du har kunskaper om energimarknader, miljörätt, livscykelanalys eller förnybar energiteknik, särskilt kopplat till vindkraft, energilager och/eller solkraft.

Har du några års arbetslivserfarenhet, gärna från myndighet eller företag med koppling till energisektorn är detta meriterande. Likaså är det meriterande med erfarenhet från nystartade företag eller av forskningsarbete vid företag, högskola/universitet eller institut. Det viktigaste är att du har ett intresse och engagemang för själva tjänsten.

Som person är du nyfiken och vill lära dig nya saker och du ser möjligheterna med förändring. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du är duktig på att förstå och använda numeriska underlag. Det är naturligt för dig att kommunicera tydligt i både tal och skrift på svenska samt engelska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Varaktighet/Arbetstid 
Visstidsanställning till och med 30 juni 2020. Tjänsten är ett föräldravikariat. Tillträde enligt överenskommelse. 

Välkommen med din ansökan senast den 24 mars. Om du skickar din ansökan på annat sätt än via ansökningsformuläret på vår hemsida - märk då din ansökan med dnr 2019-004156.

Energimyndigheten sätter värde på de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten. Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i centrala Eskilstuna.

I denna rekrytering samarbetar med Randstad, rekryteringskonsult Jenny Bolinder, jenny.bolinder@randstad.se 0733-313512

Kontaktpersoner
Susanne Karlsson
Enhetschef
016-544 23 75

Fackliga kontaktpersoner
Eva-Karin Magnusson ST 
016-544 21 94

Susanna Widstrand SACO-S
016-544 24 65

Dela detta jobb

Vill du möjliggöra utveckling och spridning av förnybar energiteknik?

Energimyndigheten