miljojobb.se

logo

WWF söker Programsamordnare för civilsamhället i naturvården

Ansök nu

WWF söker Programsamordnare för civilsamhället i naturvården

WWF söker en samordnare till våra program för att stärka civilsamhällets kapacitet och deltagande i naturvårdsarbetet i Ryssland och Västra Balkan. Programmen samverkar med WWF-kontoren och har sammanlagt en budget på 15 miljoner kr/år. Ditt fokus kommer vara att handlägga dessa två program och stärka partnerkontoren.

Arbetet utförs i nära samverkan med WWF:s programkontor i de länder där programmen bedrivs.

Tjänsten kännetecknas av en hög grad av självständighet, mycket god samarbetsförmåga och pedagogisk förmedling av information, mycket bra administrativ förmåga, och stort ansvar för att planera och driva arbetet framåt.

 Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:

 • Ansvara för att koordinera stödet från WWF och säkerställa att dessa genomförs enligt avtal

 • Ansvara för att rapportering – såväl ekonomisk som teknisk – genomförs i enlighet med avtal och de kvalitetskrav som överenskommits mellan partners, WWF och finansiärer samt regelbundet följa upp och säkra adekvat utvärdering av utvalda programinsatser

 • Hålla en löpande dialog om programutvecklingen med övergripande programansvarig, övriga programsamordnare, partnerskapskontoren och andra aktörer bl.a. genom uppföljning på plats

 • Bidra till att stärka partnerkontoren i deras programsamordning och -uppföljning samt arbete och metoder kring ett rättighetsbaserat arbetssätt och naturvårdens sociala dimensioner

 • Regelbunden omvärldsbevakning med fokus på Ryssland samt Västra Balkan

För att passa i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:

 • Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet med god insikt i svensk och internationell utvecklingspolitik – erfarenhet av att arbeta inom utvecklingssamarbete är ett krav, och egen ”fälterfarenhet” en stark merit

 • Erfarenhet av programhandläggning inklusive uppföljning, kvalitetsgranskning och metodarbete, gärna från organisationer som arbetar internationellt med naturresurshushållning och utifrån ett rättighetsperspektiv

 • God kunskap om gender, konflikthantering och mänskliga rättigheter

 • God förmåga att driva, samordna och motivera medarbetare att arbeta mot gemensamt mål

 • Erfarenhet från arbete inom nationella eller internationella naturvårds- eller biståndsorganisationer är meriterande liksom kunskap om civilsamhället i Ryssland och/eller Västra Balkan

 • Relevant akademisk utbildning och mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Ryska är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där vi ser att du har förmågan att arbeta strukturerat samt prioritera och komma till avslut. Du är handlingskraftig, engagerad, samarbetsinriktad och har god förmåga att ta initiativ. Som person är du även en stabil, strukturerad och ansvarstagande kraft med god pedagogisk förmåga.

Vi sitter i vackert belägna Ulriksdals Slott med vattnet alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta medarbetare i en stimulerande miljö. Vi strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och värnar mycket om välmående och utveckling av våra medarbetare. WWF är anslutna till kollektivavtal och följer ITP planen.

Omfattning: Heltid med tillträde snarast.

Varaktighet: Tillsvidare. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan:
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att komma in med din ansökan så snart som möjligt dock senast 26 september 2021.
 
Har du frågor om tjänsten?  Kontakta: Vicki Lee Wallgren (avdelningschef Skog och Arter) alternativt Mattias de Woul (tf avdelningschef Hav och Vatten) eller Carolina Söderberg, Human Resources på WWF via växeln 08-624 74 00.
 
Som en del av vår jämlikhet- och mångfaldsplan vill vi gärna uppmuntra manliga sökande samt personer med olika etniska bakgrunder att söka denna tjänst.
 
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Programsamordnare, Civilsamhället, Naturvård, Projektrapportering, miljö och utvecklingsfrågor, bistånd

Contact details

Name: Vicki Lee Wallgren

Title: Director Forests & Wildlife

E-mail: Vicki.Lee.Wallgren@wwf.se

Phone: 0704089040

Name: Mattias de Woul

Title: Deputy Director Marine & Freshwater WWF Sweden

E-mail: mattias.dewoul@wwf.se

Phone: 0706871074

Union representative

Name: Akademikerförbundet och Unione Facklig representant

Phone: 08-624 74 00

Terms

Type of employment: Permanent employment
Length: Permanent employment
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed

Application

Final application date: 2021-09-26
Date of publication: 2021-08-26

About the company

Världsnaturfonden WWF är en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. Vi kämpar för att bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen. För att nå våra mål jobbar vi både på politisk nivå samt ute i fält. Vi har ett tätt samarbete med företag och fristående organisationer såväl som lokalbefolkningar och andra aktörer och runt om i världen. WWF har fler än fem miljoner supportrar som stödjer oss ekonomiskt eller genom att engagera sig personligen.

Arbetet utgår från vår värdegrund som ger en tydlig riktlinje för vårt förhållningssätt till arbetet och samarbetet såväl internt som externt. Vår värdegrund består av ledorden: Mod, Integritet, Respekt och Samarbete.

Dela detta jobb

logo
WWF söker Programsamordnare för civilsamhället i naturvården

Världsnaturfonden WWF