miljojobb.se

logo

WWF söker senior rådgivare; inkluderande och rättighetsbaserad naturvård

Ansök nu

WWF söker senior rådgivare; inkluderande och rättighetsbaserad naturvård

En förutsättning för hållbar naturresursförvaltning är att de som direkt beror av naturen kan hävda sina rättigheter, delta i och påverka förvaltningen. I många länder där WWF arbetar ökar ojämlikheten och trycket på naturen samtidigt som utrymmet för civilsamhällesorganisationer, lokalbefolkningar och urfolk att tala i egen rätt minskar. WWF verkar för att allt naturvårdsarbete – från artskydd och naturrestaurering till kommunikation och planering för hållbara städer – ska vara inkluderande och rättighetsbaserat.

Vi söker nu en senior rådgivare för att utveckla och driva detta arbete. Du kommer tillsammans med våra naturvårdsexperter och programsamordnare att utveckla arbetssätt och metoder för våra partnerskap i syd och öst samt för våra samarbeten i Sverige. Du kommer genom deltagande i globala arbetsgrupper och internationella processer bidra till WWF-nätverkets påverkansarbete för inkluderande och rättighetsbaserad naturvård. Du stödjer WWF Sveriges interna utvecklingsarbete på området, tex inom programstyrning och kommunikation. Arbetet är utpräglat tvärgående, varför det är viktigt att du trivs med många kontakter och med att jobba med flera processer parallellt.    

Arbetsuppgifter:

 • Strukturera, samordna och driva utvecklingen av det svenska kontorets arbete med inkluderande och rättighetsbaserad naturvård.
 • Samordna genomförandet av WWFs policypaket för mänskliga rättigheter på det svenska kontoret.
 • Stödja program och samarbeten när det gäller urfolks rättigheter.
 • Stödja utformningen av deltagandeprocesser för naturvårdsinsatser.
 • Delta i och bidra till relevanta arbetsgrupper inom WWFs globala nätverk och utveckla och bidra till samarbeten med partners i Sverige och globalt.
 • Företräda WWF i relevanta nationella och internationella fora.

För att passa i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:

 • Minst sju-tio års arbetslivserfarenhet av naturvårdsarbete tillsammans med lokalbefolkningar och urfolk i Sverige (eller andra delar av Arktis) och i Afrika, Asien eller Latinamerika;
 • Gedigen erfarenhet av att arbeta utifrån ett rättighetsbaserat arbetssätt och med mänskliga rättigheter inom naturvård;
 • Kunskap om och erfarenhet av att utforma och facilitera olika sorters deltagande- och dialogprocesser;
 • Erfarenhet av processledning av utvecklingsarbete i organisationer;
 • God kunskap om mänskliga rättigheter och frågor kring hållbar naturresursförvaltning inklusive markrättigheter.
 • Relevant akademisk utbildning och mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Ytterligare språk, särskilt franska, är en fördel;
 • Mycket god förmåga att bygga och upprätthålla väl fungerande relationer med samarbetspartners och intressenter från olika bakgrund
 • God förmåga att kommunicera komplexa frågor effektivt till olika målgrupper;

Som person vill vi att du ska vara strukturerad, kommunikativ, engagerande och med vilja att uthålligt driva långsiktig förändring.

Vi sitter i vackert belägna Ulriksdals Slott med vattnet alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta medarbetare i en stimulerande miljö. Vi strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och värnar mycket om välmående och utveckling av våra medarbetare. WWF är anslutna till kollektivavtal och följer ITP planen.

Vi tillämpar alltid 6 månaders provanställning.
 
Ansökan:
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att komma in med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 17 maj 2021.
 
Har du frågor om tjänsten? Kontakta: Lovisa Hagberg, avdelningschef Governance & Policy eller Carolina Söderberg, Human Resources på WWF via växeln 08-624 74 00
 
Som en del av vår jämlikhet- och mångfaldsplan vill vi gärna uppmuntra manliga sökande samt personer med olika etniska bakgrunder att söka denna tjänst.
 
Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logo
WWF söker senior rådgivare; inkluderande och rättighetsbaserad naturvård

Världsnaturfonden WWF