miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Fler jobb i miljöteknikbranschen

Sedan 2007 har antalet jobbmöjligheter ökat rejält i miljöteknikbranschen. Vinnova står bakom en undersökning som visar att 10 000 nya jobb har tillkommit i branschen, en ökning från 65 000 till 75 000. Det motsvarar en 15-procentig ökning av antalet arbetstillfällen.

Rapporten, som fått namnet ”Företag inom miljösektorn 2007-2011”, visar att det har tillkommit jobb bland annat på företag som ägnar sig åt vatten- och luftkvalitet, förnyelsebara energikällor samt avfallshantering. 22 procent av branschens medarbetare arbetar på konsultföretag.  Enligt Vinnova består branschen för miljöteknik av drygt 1580 företag som omsätter 260 miljoner kronor totalt. Vinnova påpekar att det kan finnas ännu fler nya jobb i miljötekniksektorn, utöver de som framkommer i rapporten.

En omfattande potential på exportmarknaden är en förklaring till den potentiella ökningen av branschen. I rapporten påpekar man också att miljöteknik kan bidra till tillväxt och fler nya jobb. Självklart kan utvecklingen även gynna miljön på lång sikt. Med tanke på potentialen anser Vinnova att Sverige bör satsa på mer på att utveckla expertkompetens på det här området.