miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Nytt forum för kvalitets- och miljöchefer

DNV skapade i höstas ett forum för kvalitets- och miljöchefer där de kan lyfta centrala frågor kring ledningssystem, mål och mätningar, ledningens genomgång och internrevisioner.

Nätverket bygger, tillskillnad från ett seminarium eller kurs, på att deltagarna delar erfarenheter med varandra genom att visa exempel från sina egna företag.

- Det kan vara en miljöchef som visar en lista på deras miljöaspekter och miljömål/aktiviteter eller kvalitetschef som demonstrerar sitt företags ledningssystem på intranätet, berättar Magdalena Jenkinson.

Uppskattad arbetsform

Nätverk med erfarenhetsutbyte brukar alltid vara väldigt uppskattat.

– Under hösten 2008 genomförde vi ett nätverk för företag som skulle ta fram en hållbarhetsredovisning och nu under våren pågår nätverket ”Banta verksamhetssystemet”. Vi har fått väldigt positiv respons, avslutar Magdalena Jenkinson.

- Många kvalitets- och miljöchefer önskar sig ett forum där de kan bolla frågor och idéer. De vill också gärna se exempel på hur andra gör. För resten av träffarna har vi tagit fram förslag på teman, men tanken är att deltagarna ska enas om vad som är viktigt att ta upp, berättar Magdalena Jenkinson, nätverksledare med lång erfarenhet av enkla ledningssystem som fungerar och används.

Nätverket kommer att vara givande för både kvalitets- och miljöchefer eftersom övergripande frågor så som ledningssystem, mål och mätningar, ledningens genomgång och internrevisioner tas upp. Deltagarna bestämmer agendan. Under hösten arrangerades träffar som inleds med en kort föreläsning på ett tema. Vid den första träffen låg fokus på ”Enkla ledningssystem” – hur man skapar ett enkelt, integrerat och användarvänligt ledningssystem.