miljojobb.se

Lediga jobb som Skogsmästare

Skogsmästare arbetar med vår största naturresurs

För dig som är skogsmästare finns många arbetstillfällen inom både den privata och offentliga sektorn. Här kan du arbeta med att förvalta och utveckla Sveriges största naturresurs, som också är en omfattande exportprodukt.

Olika arbetsområden för en skogsmästare

Som utbildad skogsmästare arbetar du med en förnyelsebar naturresurs. Yrket är mångsidigt och det finns goda möjligheter att specialisera sig och arbeta inom ett visst område, exempelvis skogsekonomi, logistik, teknik, skogsskötsel eller naturvård. Jobb som skogsmästare finns inom en rad olika verksamheter. Du kan arbeta med skogsfastighetsvärdering och ge råd till bland andra värderare av skogsfastigheter och skogsägare . Även som skogskonsulent har du en roll som rådgivare och ger kunskap och inspiration åt skogsägare och andra inom skogsbruket när beslut om skog ska fattas. Inom den privata sektorn får skogsmästare ofta arbete som virkesköpare eller produktionsledare på olika skogsföretag. Som skogsmästare kan du också få arbete vid Skogsstyrelsen, Länsstyrelsen, eller Naturvårdsverket, och i skogsägarföreningar eller företagarföreningar. Många skogsmästare väljer dessutom att starta ett eget företag.

Läs merVisa mindre ...

Hittade inga jobb som passar din sökning.

Utbilda dig till skogsmästare

För att få arbete som skogsmästare ska man läsa Skogsmästarprogrammet på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Skogsmästarprogrammet är treårigt och examen omfattar 180 högskolepoäng. Utbildningen är yrkesinriktad och uppbygg utifrån de kompetenskrav som skogsnäringen har. De huvudsakliga ämnena som ingår i utbildningen till skogsmästare är skogsekologi med naturvård, skogsproduktion, skogsteknik, driftsplanering, ekonomi och träförädling. De första två studieåren blandar praktiska övningar i fält med teori, och under det tredje och sista året specialiserar man sig inom till exempel skogsskötsel, fastighetsekonomi eller jakt- och viltvård. Här finns möjlighet att läsa kurser vid olika institutioner inom SLU eller utomlands.

Arbetsmarknaden för skogsmästare

De flesta skogsmästare arbetar inom näringslivet på exempelvis skogsbolag, energiföretag och olika organisationer och stiftelser. De arbetar även inom staten, landstingen och kommuner som äger skog, och finns dessutom även på universitet och högskolor. Skogsmästare arbetar med många olika typer av arbetsuppgifter och kompetens inom skog behövs på många arbetsplatser. Det finns därför mycket goda möjligheter att söka jobb som skogsmästare i Stockholm och hitta lediga jobb som skogsmästare i Göteborg, eller att jobba som skogsmästare i Malmö, samt även på mindre orter och på landsbygden.

Hitta ditt nya jobb idag

Vill du arbeta med skogen och vara med och förvalta och utveckla Sveriges största naturresurs? Då skulle ett skogsmästarjobb passa dig. Skogen är en fantastisk resurs ur både ett biologiskt, ekonomiskt och kulturellt perspektiv, och här finns många olika arbetstillfällen för skogsmästare. Hitta ditt nya jobb som skogsmästare på NetJobs.com idag!

Läs mer
Arbetsgivare i fokus

Botkyrka Kommun - Samhällsbyggnadsförvaltningen

0 lediga tjänster

Unik Resurs i Sverige AB

2 lediga tjänster

Vellinge kommun

0 lediga tjänster

Miljöförvaltningen - Stockholms stad

3 lediga tjänster

Fasticon Jobb

11 lediga tjänster

Arbetsgivare i fokus

Miljöförvaltningen - Stockholms stad

Miljöförvaltningen övervakar den yttre och inre miljön i Stockholms stad. Livsmedelshantering, inomhusmiljö, miljöfarliga verksamheter (t.ex. industrier) och kemikalieanvändning är några av förvaltningens uppgifter.

Miljöförvaltningen - Stockholms stad

Miljöförvaltningen - Stockholms stad har just nu 3 lediga jobb

Relita Industri & Skadeservice AB

Relita löser dina problem inom industriservice, skadeservice, fastighetsservice, fastighetsjour, sanering m.m. Dygnet runt! Vi har kontinuerligt utvecklat vår maskin- och fordonspark till att idag vara en av de mest omfattande i vår bransch.

Relita Industri & Skadeservice AB

Relita Industri & Skadeservice AB har just nu 13 lediga jobb

Vattenfall AB

Hos oss på Vattenfall får du möjlighet att ta stegen som driver dig och utvecklingen framåt. En av våra främsta utmaningar är att hitta nya, effektiva och förnybara energikällor för en hållbar framtid. För att lyckas behöver vi bli fler medarbetare som vill göra skillnad.

Vattenfall AB

Vattenfall AB har just nu 57 lediga jobb

Tengbomgruppen AB

Vi tror på personliga relationer och dialoger. Att samskapa oss framåt tillsammans med varandra, kunder och brukare.

Tengbomgruppen AB

Tengbomgruppen AB har just nu 3 lediga jobb

Visa alla >
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.