miljojobb.se

Lediga jobb som Skogsmästare

Skogsmästare arbetar med vår största naturresurs

För dig som är skogsmästare finns många arbetstillfällen inom både den privata och offentliga sektorn. Här kan du arbeta med att förvalta och utveckla Sveriges största naturresurs, som också är en omfattande exportprodukt.

Olika arbetsområden för en skogsmästare

Som utbildad skogsmästare arbetar du med en förnyelsebar naturresurs. Yrket är mångsidigt och det finns goda möjligheter att specialisera sig och arbeta inom ett visst område, exempelvis skogsekonomi, logistik, teknik, skogsskötsel eller naturvård. Jobb som skogsmästare finns inom en rad olika verksamheter. Du kan arbeta med skogsfastighetsvärdering och ge råd till bland andra värderare av skogsfastigheter och skogsägare . Även som skogskonsulent har du en roll som rådgivare och ger kunskap och inspiration åt skogsägare och andra inom skogsbruket när beslut om skog ska fattas. Inom den privata sektorn får skogsmästare ofta arbete som virkesköpare eller produktionsledare på olika skogsföretag. Som skogsmästare kan du också få arbete vid Skogsstyrelsen, Länsstyrelsen, eller Naturvårdsverket, och i skogsägarföreningar eller företagarföreningar. Många skogsmästare väljer dessutom att starta ett eget företag.

Läs merVisa mindre ...

Din sökning efter jobb inom: Skogsmästare gav 1 träff.

Skogsinspektor - Vattenfall Services

Vattenfall AB / Biolog Skogsingenjör Skogsmästare

Vattenfall AB

location_on Vänersborg

access_time 2 dagar kvar

Utbilda dig till skogsmästare

För att få arbete som skogsmästare ska man läsa Skogsmästarprogrammet på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Skogsmästarprogrammet är treårigt och examen omfattar 180 högskolepoäng. Utbildningen är yrkesinriktad och uppbygg utifrån de kompetenskrav som skogsnäringen har. De huvudsakliga ämnena som ingår i utbildningen till skogsmästare är skogsekologi med naturvård, skogsproduktion, skogsteknik, driftsplanering, ekonomi och träförädling. De första två studieåren blandar praktiska övningar i fält med teori, och under det tredje och sista året specialiserar man sig inom till exempel skogsskötsel, fastighetsekonomi eller jakt- och viltvård. Här finns möjlighet att läsa kurser vid olika institutioner inom SLU eller utomlands.

Arbetsmarknaden för skogsmästare

De flesta skogsmästare arbetar inom näringslivet på exempelvis skogsbolag, energiföretag och olika organisationer och stiftelser. De arbetar även inom staten, landstingen och kommuner som äger skog, och finns dessutom även på universitet och högskolor. Skogsmästare arbetar med många olika typer av arbetsuppgifter och kompetens inom skog behövs på många arbetsplatser. Det finns därför mycket goda möjligheter att söka jobb som skogsmästare i Stockholm och hitta lediga jobb som skogsmästare i Göteborg, eller att jobba som skogsmästare i Malmö, samt även på mindre orter och på landsbygden.

Hitta ditt nya jobb idag

Vill du arbeta med skogen och vara med och förvalta och utveckla Sveriges största naturresurs? Då skulle ett skogsmästarjobb passa dig. Skogen är en fantastisk resurs ur både ett biologiskt, ekonomiskt och kulturellt perspektiv, och här finns många olika arbetstillfällen för skogsmästare. Hitta ditt nya jobb som skogsmästare på NetJobs.com idag!

Läs mer
Arbetsgivare i fokus

Norrtälje kommun

Om Norrtälje kommun 28 lediga tjänster

Unik Resurs i Sverige AB

6 lediga tjänster

Wikström AB

2 lediga tjänster

ÅF

ÅF – Innovation by experience 137 lediga tjänster

Vattenfall AB

60 lediga tjänster

Västerås stad

0 lediga tjänster

Tipsa mig om nya jobb!

Bevaka sökning

Arbetsgivare i fokus

Relita Industri & Skadeservice AB

Relita löser dina problem inom industriservice, skadeservice, fastighetsservice, fastighetsjour, sanering m.m. Dygnet runt! Vi har kontinuerligt utvecklat vår maskin- och fordonspark till att idag vara en av de mest omfattande i vår bransch.

Relita Industri & Skadeservice AB

Relita Industri & Skadeservice AB har just nu 7 lediga jobb

Vattenfall AB

Hos oss på Vattenfall får du möjlighet att ta stegen som driver dig och utvecklingen framåt. En av våra främsta utmaningar är att hitta nya, effektiva och förnybara energikällor för en hållbar framtid. För att lyckas behöver vi bli fler medarbetare som vill göra skillnad.

Vattenfall AB

Vattenfall AB har just nu 60 lediga jobb

ÅF

ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik. Vår bas är i Europa och våra affärer och kunder finns över hela världen.

ÅF

ÅF har just nu 137 lediga jobb

Västmanland-Dalarna miljö-& byggförvaltning

På Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning jobbar vi för att värna om miljön och naturen, vi jobbar för en bra byggnadskultur samt en god stads- och landskapsmiljö. Vi gör det genom information, rådgivning och planering samt genom bedömning och tillståndsgivning i enlighet med politiska beslut och aktuell bygg- och miljölagstiftning.

Västmanland-Dalarna miljö-& byggförvaltning

Västmanland-Dalarna miljö-& byggförvaltning har just nu 0 lediga jobb

Tengbomgruppen AB

Vi tror på personliga relationer och dialoger. Att samskapa oss framåt tillsammans med varandra, kunder och brukare.

Tengbomgruppen AB

Tengbomgruppen AB har just nu 8 lediga jobb

Botkyrka Kommun - Samhällsbyggnadsförvaltningen

Det gäller allt ifrån att se till att vårda och värna vår natur så att den finns kvar och mår bra även i framtiden till att planera kommunens vägar, parker..

På samhällsbyggnadsförvaltningen görs planer för vårt framtida samhälle, vi ser till att de planer vi har gjort följs och att de lagar vi har på bland annat miljöområdet följs.

Botkyrka Kommun - Samhällsbyggnadsförvaltningen

Botkyrka Kommun - Samhällsbyggnadsförvaltningen har just nu 1 lediga jobb

Visa alla >
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.