miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Lediga jobb som Skogsmästare

Skogsmästare arbetar med vår största naturresurs

För dig som är skogsmästare finns många arbetstillfällen inom både den privata och offentliga sektorn. Här kan du arbeta med att förvalta och utveckla Sveriges största naturresurs, som också är en omfattande exportprodukt.

Olika arbetsområden för en skogsmästare

Som utbildad skogsmästare arbetar du med en förnyelsebar naturresurs. Yrket är mångsidigt och det finns goda möjligheter att specialisera sig och arbeta inom ett visst område, exempelvis skogsekonomi, logistik, teknik, skogsskötsel eller naturvård. Jobb som skogsmästare finns inom en rad olika verksamheter. Du kan arbeta med skogsfastighetsvärdering och ge råd till bland andra värderare av skogsfastigheter och skogsägare . Även som skogskonsulent har du en roll som rådgivare och ger kunskap och inspiration åt skogsägare och andra inom skogsbruket när beslut om skog ska fattas. Inom den privata sektorn får skogsmästare ofta arbete som virkesköpare eller produktionsledare på olika skogsföretag. Som skogsmästare kan du också få arbete vid Skogsstyrelsen, Länsstyrelsen, eller Naturvårdsverket, och i skogsägarföreningar eller företagarföreningar. Många skogsmästare väljer dessutom att starta ett eget företag.

Läs merVisa mindre ...

Utbilda dig till skogsmästare

För att få arbete som skogsmästare ska man läsa Skogsmästarprogrammet på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Skogsmästarprogrammet är treårigt och examen omfattar 180 högskolepoäng. Utbildningen är yrkesinriktad och uppbygg utifrån de kompetenskrav som skogsnäringen har. De huvudsakliga ämnena som ingår i utbildningen till skogsmästare är skogsekologi med naturvård, skogsproduktion, skogsteknik, driftsplanering, ekonomi och träförädling. De första två studieåren blandar praktiska övningar i fält med teori, och under det tredje och sista året specialiserar man sig inom till exempel skogsskötsel, fastighetsekonomi eller jakt- och viltvård. Här finns möjlighet att läsa kurser vid olika institutioner inom SLU eller utomlands.

Arbetsmarknaden för skogsmästare

De flesta skogsmästare arbetar inom näringslivet på exempelvis skogsbolag, energiföretag och olika organisationer och stiftelser. De arbetar även inom staten, landstingen och kommuner som äger skog, och finns dessutom även på universitet och högskolor. Skogsmästare arbetar med många olika typer av arbetsuppgifter och kompetens inom skog behövs på många arbetsplatser. Det finns därför mycket goda möjligheter att söka jobb som skogsmästare i Stockholm och hitta lediga jobb som skogsmästare i Göteborg, eller att jobba som skogsmästare i Malmö, samt även på mindre orter och på landsbygden.

Hitta ditt nya jobb idag

Vill du arbeta med skogen och vara med och förvalta och utveckla Sveriges största naturresurs? Då skulle ett skogsmästarjobb passa dig. Skogen är en fantastisk resurs ur både ett biologiskt, ekonomiskt och kulturellt perspektiv, och här finns många olika arbetstillfällen för skogsmästare. Hitta ditt nya jobb som skogsmästare på NetJobs.com idag!

Läs mer
Arbetsgivare i fokus

Vattenfall AB

22 lediga tjänster

Linköpings kommun

102 lediga tjänster

Teknik i Väst AB

0 lediga tjänster

Arbetsgivare i fokus

Sundbybergs Stadsnätsbolag AB

Sundbybergs Stadsnät är det kommunala öppna fibernätet för dig som bor eller arbetar i Sundbyberg. Vi erbjuder internet, tv och telefoni samt många fler bredbandstjänster via våra tjänsteleverantörer. 

Sundbybergs Stadsnätsbolag AB

Sundbybergs Stadsnätsbolag AB har just nu 0 lediga jobb

Recyctec AB

Vi är ett innovations­tekniskt återvinnings­bolag. Recyctec har tagit fram en unik teknik som renar använd glykol så att den kan återanvändas. Denna unika teknik säkerställer att glykol renas till ursprungligt skick och kan användas med samma funktionalitet om och om igen. Genom att sluta kretsloppet för råvaran glykol blir Recyctec pionjärer i att tillämpa en cirkulär ekonomi inom området, vilket innebär att de bidrar till hållbar miljöutveckling och ekonomi.

Geografiskt inriktar sig Recyctec initialt på den svenska marknaden där de har en färdig fullskaleanläggning placerad i Jönköping som är operativ idag. Framgent siktar Recyctec på att expandera till andra länder, antingen själva eller genom samarbetspartners, med målet att fortsatt förbättra miljöutvecklingen.

Recyctecs huvudkontor och reningsanläggning finns i Jönköping.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recyctec AB

Recyctec AB har just nu 0 lediga jobb

Vattenfall AB

Hos oss på Vattenfall får du möjlighet att ta stegen som driver dig och utvecklingen framåt. En av våra främsta utmaningar är att hitta nya, effektiva och förnybara energikällor för en hållbar framtid. För att lyckas behöver vi bli fler medarbetare som vill göra skillnad.

Vattenfall AB

Vattenfall AB har just nu 22 lediga jobb

Världsnaturfonden WWF

Världsnaturfonden WWF är med sina fler än fem miljoner supportrar en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. WWFs vision är en framtid där människan lever i harmoni med naturen. Vi finns i över 100 länder och arbetar med naturvårdsprojekt i fält, naturvårdsforskning, utbildning och påverkansarbete i nationella och internationella forum. Verksamheten finansieras till största delen med gåvor från allmänheten. 

Världsnaturfonden WWF

Världsnaturfonden WWF har just nu 3 lediga jobb

Nacka Energi AB

Nacka Energi AB är ditt lokala elnätsbolag i Nacka kommun. Vi består av ca 60 anställda och vi alla ser till att du som bor och arbetar i Nacka har el i uttaget dygnet runt, året om.

Nacka Energi AB

Nacka Energi AB har just nu 0 lediga jobb

Linköpings kommun

Linköpings kommun är en växande och framtidsfokuserad kommun som förverkligar idéer och vågar prova nya metoder.

Linköpings kommun

Linköpings kommun har just nu 102 lediga jobb

Visa alla >
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält *Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.