miljojobb.se

Lediga jobb som Veterinär

En veterinär för djurens talan

En veterinär undersöker och behandlar i första hand sjuka djur, men arbetar även med preventiv vård som till exempel vaccination och foderrådgivning. Veterinärer kan både arbeta som anställda eller privatpraktiserande med eget företag.

Vad krävs för att jobba som veterinär?

För att kunna ta jobb som veterinär måste du förutom att ha rätt utbildning och vara djurintresserad även ha bra hand med människor. Till varje djur finns en eller flera djurägare som reagerar på olika sätt när deras hus- eller produktionsdjur blir sjuka. Som veterinär kan man välja mellan att arbeta på en klinik eller ett djursjukhus alternativt som distriktsveterinär. En distriktsveterinär åker bland annat ut till lantbrukare för att vaccinera och behandla produktionsdjur, som kor och grisar, men de kan även besöka hästägare för att behandla deras djur i akut eller i förebyggande syfte. Det är också vanligt att man specialiserar sig som veterinär till exempel inom en viss djurgrupp eller ett speciellt område som exempelvis kirurgi eller ögonsjukdomar. Med en veterinärutbildning kan man även arbeta som forskare eller livsmedelskontrollant.

Läs merVisa mindre ...

Hittade inga jobb som passar din sökning.

Vad innehåller utbildningen?

Ett arbete som veterinär är en dröm för många som är intresserade av djur. Veterinärprogrammet finns på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala. Utbildningen omfattar 330 högskolepoäng, det vill säga 5,5 års studier. År 1-3 på utbildningen ägnas åt teoretiska studier som olika sjukdomar, läkemedel och hur olika ämnen påverkar djuren. De sista två åren arbetar studenterna kliniskt, det vill säga man är ute på en veterinärpraktik och deltar i arbetet där. Kontakt med levande djur och senare behandling av dem, förekommer redan tidigt i utbildningen. Antagningspoängen till Veterinärprogrammet i Sverige är höga varför många väljer att utbilda sig utomlands där det kan vara något lättare att bli antagen. Om man har en godkänd veterinärexamen från något EU-land kan man ansöka om en svensk veterinärlegitimation.

Efterfrågan på specialistkompetens

Framtidsutsikterna för veterinäryrket ser fortsatt goda ut och det är särskilt stor efterfrågan på veterinärer som har lång erfarenhet eller någon form av specialistkompetens. På miljöjobb.se hittar du lediga jobb som veterinär i Göteborg och även jobb som veterinär i Stockholm. Här kan du också hitta lediga tjänster som livsmedelskontrollant och djursjukvårdare. Självklart listar vi även jobb utanför storstäderna. På vår sajt kan du enkelt registrera ditt CV och skapa en jobbevakning som gör att du får alla annonser som lediga tjänster till din mejl.

Låt jobben komma till dig

Söker du efter lediga veterinärsjobb? Skapa en bevakning och registrera ditt CV på miljöjobb.se och få alla annonser direkt i din mejl samtidigt som du gör dig synlig för arbetsgivare och rekryterare. Vi listar lediga tjänster inom natur- och miljöbranschen och på sajten kan du enkelt sortera de lediga jobben efter ort eller ett specifikt arbetsområde.

Läs mer
Arbetsgivare i fokus

Gästrike Vatten AB

1 lediga tjänster

ÅF

ÅF – Innovation by experience 137 lediga tjänster

Botkyrka Kommun - Samhällsbyggnadsförvaltningen

1 lediga tjänster

Sollentuna kommun

1 lediga tjänster

Smedjebackens kommun

Smedjebacken 13 lediga tjänster

Wikström AB

2 lediga tjänster

Tipsa mig om nya jobb!

Bevaka sökning

Arbetsgivare i fokus

Miljöförvaltningen - Stockholms stad

Beskrivning saknas.

Miljöförvaltningen - Stockholms stad

Miljöförvaltningen - Stockholms stad har just nu 1 lediga jobb

Botkyrka Kommun - Samhällsbyggnadsförvaltningen

Det gäller allt ifrån att se till att vårda och värna vår natur så att den finns kvar och mår bra även i framtiden till att planera kommunens vägar, parker..

På samhällsbyggnadsförvaltningen görs planer för vårt framtida samhälle, vi ser till att de planer vi har gjort följs och att de lagar vi har på bland annat miljöområdet följs.

Botkyrka Kommun - Samhällsbyggnadsförvaltningen

Botkyrka Kommun - Samhällsbyggnadsförvaltningen har just nu 1 lediga jobb

ÅF

ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik. Vår bas är i Europa och våra affärer och kunder finns över hela världen.

ÅF

ÅF har just nu 137 lediga jobb

Länsstyrelsen Västernorrland

Länsstyrelsen är den mest mångsidiga av Sveriges myndigheter. Vi är en arbetsplats med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Hos oss finns möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta där du som medarbetare får utvecklas.

Länsstyrelsen Västernorrland

Länsstyrelsen Västernorrland har just nu 4 lediga jobb

Tengbomgruppen AB

Vi tror på personliga relationer och dialoger. Att samskapa oss framåt tillsammans med varandra, kunder och brukare.

Tengbomgruppen AB

Tengbomgruppen AB har just nu 8 lediga jobb

Västmanland-Dalarna miljö-& byggförvaltning

På Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning jobbar vi för att värna om miljön och naturen, vi jobbar för en bra byggnadskultur samt en god stads- och landskapsmiljö. Vi gör det genom information, rådgivning och planering samt genom bedömning och tillståndsgivning i enlighet med politiska beslut och aktuell bygg- och miljölagstiftning.

Västmanland-Dalarna miljö-& byggförvaltning

Västmanland-Dalarna miljö-& byggförvaltning har just nu 0 lediga jobb

Visa alla >
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.