miljojobb.se

Lediga jobb som Veterinär

En veterinär för djurens talan

En veterinär undersöker och behandlar i första hand sjuka djur, men arbetar även med preventiv vård som till exempel vaccination och foderrådgivning. Veterinärer kan både arbeta som anställda eller privatpraktiserande med eget företag.

Vad krävs för att jobba som veterinär?

För att kunna ta jobb som veterinär måste du förutom att ha rätt utbildning och vara djurintresserad även ha bra hand med människor. Till varje djur finns en eller flera djurägare som reagerar på olika sätt när deras hus- eller produktionsdjur blir sjuka. Som veterinär kan man välja mellan att arbeta på en klinik eller ett djursjukhus alternativt som distriktsveterinär. En distriktsveterinär åker bland annat ut till lantbrukare för att vaccinera och behandla produktionsdjur, som kor och grisar, men de kan även besöka hästägare för att behandla deras djur i akut eller i förebyggande syfte. Det är också vanligt att man specialiserar sig som veterinär till exempel inom en viss djurgrupp eller ett speciellt område som exempelvis kirurgi eller ögonsjukdomar. Med en veterinärutbildning kan man även arbeta som forskare eller livsmedelskontrollant.

Läs merVisa mindre ...

Vad innehåller utbildningen?

Ett arbete som veterinär är en dröm för många som är intresserade av djur. Veterinärprogrammet finns på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala. Utbildningen omfattar 330 högskolepoäng, det vill säga 5,5 års studier. År 1-3 på utbildningen ägnas åt teoretiska studier som olika sjukdomar, läkemedel och hur olika ämnen påverkar djuren. De sista två åren arbetar studenterna kliniskt, det vill säga man är ute på en veterinärpraktik och deltar i arbetet där. Kontakt med levande djur och senare behandling av dem, förekommer redan tidigt i utbildningen. Antagningspoängen till Veterinärprogrammet i Sverige är höga varför många väljer att utbilda sig utomlands där det kan vara något lättare att bli antagen. Om man har en godkänd veterinärexamen från något EU-land kan man ansöka om en svensk veterinärlegitimation.

Efterfrågan på specialistkompetens

Framtidsutsikterna för veterinäryrket ser fortsatt goda ut och det är särskilt stor efterfrågan på veterinärer som har lång erfarenhet eller någon form av specialistkompetens. På miljöjobb.se hittar du lediga jobb som veterinär i Göteborg och även jobb som veterinär i Stockholm. Här kan du också hitta lediga tjänster som livsmedelskontrollant och djursjukvårdare. Självklart listar vi även jobb utanför storstäderna. På vår sajt kan du enkelt registrera ditt CV och skapa en jobbevakning som gör att du får alla annonser som lediga tjänster till din mejl.

Låt jobben komma till dig

Söker du efter lediga veterinärsjobb? Skapa en bevakning och registrera ditt CV på miljöjobb.se och få alla annonser direkt i din mejl samtidigt som du gör dig synlig för arbetsgivare och rekryterare. Vi listar lediga tjänster inom natur- och miljöbranschen och på sajten kan du enkelt sortera de lediga jobben efter ort eller ett specifikt arbetsområde.

Läs mer
Arbetsgivare i fokus

Vattenfall AB

28 lediga tjänster

Teknik i Väst AB

0 lediga tjänster

Länsstyrelsen i Norrbottens län

0 lediga tjänster

Lantmännen

0 lediga tjänster

Sollefteå Kommun

5 lediga tjänster

Stockholm vatten och avfall

3 lediga tjänster

Arbetsgivare i fokus

Käppalaförbundet

Hos oss på Käppalaförbundet arbetar ungefär 70 personer. Många olika yrkeskategorier finns representerade, till exempel driftingenjörer, underhållspersonal, processingenjörer, laboratoriepersonal, miljöingenjörer, kommunikatörer och administrativ personal.

Käppalaförbundet

Käppalaförbundet har just nu 0 lediga jobb

Miljömärkning Sverige AB

På Miljömärkning Sverige AB finns flera olika yrkesroller och befattningar. Vi som jobbar här representerar allt från kemister, ingenjörer och miljövetare till kommunikatörer, ekonomer och IT-specialister.

Miljömärkning Sverige AB

Miljömärkning Sverige AB har just nu 1 lediga jobb

Vattenfall AB

Hos oss på Vattenfall får du möjlighet att ta stegen som driver dig och utvecklingen framåt. En av våra främsta utmaningar är att hitta nya, effektiva och förnybara energikällor för en hållbar framtid. För att lyckas behöver vi bli fler medarbetare som vill göra skillnad.

Vattenfall AB

Vattenfall AB har just nu 28 lediga jobb

Relita Industri & Skadeservice AB

Relita löser dina problem inom industriservice, skadeservice, fastighetsservice, fastighetsjour, sanering m.m. Dygnet runt! Vi har kontinuerligt utvecklat vår maskin- och fordonspark till att idag vara en av de mest omfattande i vår bransch.

Relita Industri & Skadeservice AB

Relita Industri & Skadeservice AB har just nu 0 lediga jobb

LKAB

Vi är en världsledande gruv- och mineralkoncern med många möjligheter. Vi är en samhällsbyggare, produktutvecklare och en drivkraft för växande välstånd.

LKAB

LKAB har just nu 32 lediga jobb

Riksbyggen

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt? Arbeta i ett större sammanhang, i en större gemenskap? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen till oss på Riksbyggen.

Riksbyggen

Riksbyggen har just nu 16 lediga jobb

Visa alla >
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.